Microsoft lucrează la o versiune web a xCloud

Microsoft lucrează la o versiune web a xCloud
scris 16 feb 2021

Serviciul de streaming pentru jocuri al celor de la Microsoft, xCloud, va avea, în curând, o versiune care va putea fi accesată din browser-ele web și va rezolva una din marile probleme de accesibilitate ale acestuia.

Sub protecția anonimatului, mai mulți angajați Microsoft au declarat că, intern, se testează o versiune web a serviciului de gaming xCloud. Acesta ar urma să facă posibilă accesarea serviciului dintr-un browser web.

Interfața web a lui xCloud se aseamănă cu cea a serviciilor de video streaming, precum Netflix sau Amazon Prime, în sensul că există un catalog de titluri cu recomandări și o listă cu jocurile începute, care pot fi continuate.

Facebook lucrează la un smartwatch, cu acces direct la datele de sănătate și fitness ale utilizatorilor CITEȘTE ȘI Facebook lucrează la un smartwatch, cu acces direct la datele de sănătate și fitness ale utilizatorilor

Orice joc accesat prin versiunea web de xCloud (disponibil celor abonați la Xbox Game Pass Ultimate) va intra în mod full screen și va putea fi jucat cu un controller.

În stadiul actual, versiunea xCloud pentru web funcționează doar în browser-ele bazate pe Chromium, precum Chrome și Edge.

Însă, marele câștig adus din aceasta, atunci când va fi disponibilă și în alte browsere, va fi că va putea fi accesat de pe dispozitivele mobile Apple, acolo unde producătorul iPhone-ului nu le permite dezvoltatorilor să livreze jocuri printr-o aplicație proprie.

Safari este soluția pe care și Google a ales-o pentru Stadia, ca singura posibilitate decentă de a lansa un serviciu de streaming pentru jocuri pe iPhone sau iPad, în condițiile impuse de Apple.

O versiune de test ar trebui să fie lansată oficial cândva în primăvară.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xcloud
streaming
jocuri