Microsoft plătește 7,5 miliarde de dolari în numerar pentru producătorul de jocuri ZeniMax

Microsoft plătește 7,5 miliarde de dolari în numerar pentru producătorul de jocuri ZeniMax
scris 21 sep 2020

Gigantul Microsoft plătește 7,5 miliarde de dolari în numerar pentru producătorul de jocuri ZeniMax Media, compania din spatele unor titluri de succes ca Fallout sau Doom. Achiziția vine în contextul în care atât Microsoft, cât și rivalul Sony se pregătesc de lansarea unor noi modele de console în luna noiembrie.

ZeniMax este compania-mamă a Bethesda Softworks și Arkane Studios. Preluarea producătorului de jocuri vine la scurt tmp după ce Microsft a încercat să cumpere operațiunile din SUA ale platformei TikTok, însă fără succes.

INFOGRAFIC Cele mai puternice județe din România în funcție de cifra de afaceri a companiilor înregistrate CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Cele mai puternice județe din România în funcție de cifra de afaceri a companiilor înregistrate

Microsft a anunțat că intenționează să includă viitoarele jocuri ale Bethesda în abonamentul lunar Xbox Game Pass, încă din ziua în care acestea vor fi lansate. Serviciul care are în prezent circa 15 milioane de abonați.

Popularitatea jocurilor video este în creștere în contextul în care oamenii petrec mai mult timp în casă din cauza pandemiei. Pentru Microsoft, mai multe titluri deținute exclusiv sau lansate în premieră reprezintă un avantaj competitiv în față rivalului Sony, producătorul PlayStation.

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
zenimax
xbox
playstations
achizitie microsoft
fallout
doom
bethesda softworks