Microsoft pregătește lansarea unei tablete pliabile, care să se transforme într-un (fel de) smartphone

Microsoft pregătește lansarea unei tablete pliabile, care să se transforme într-un (fel de) smartphone
scris 27 oct 2017

Gigantul american Microsoft, care s-a văzut nevoit să renunțe la pretențiile sale de pe zona de mobile, ar putea reveni cu un nou tip de dispozitiv: o tabletă care se pliază.

Tableta care prin plierea poate deveni un dispozitiv portabil de dimensiunea unui smartphone nu este o noutate, la nivel teoretic. Samsung, Apple și chiar Microsoft au mai fost asociate în trecut acestei idei.

Acum, însă, surse apropiate companiei susțin că Microsoft chiar dezvoltă în prezent un astfel de dispozitiv, în speranța de a fi prima pe piață care iese cu o tabletă, care, prin pliere, să se transforme într-un (fel de) smartphone.

Sub numele de cod Andromeda pare să se ascundă o tabletă cu Windows 10, compatibilă cu arhitectura ARM, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, va rula un procesor Snapdragon de ultimă generație de la Qualcomm.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Conform surselor anonime, Andromeda va avea funcții de telefon și va include un stylus. Nu se cunosc deocamdată informații despre dotările tehnice, semn că dispozitivul celor de la Microsoft ar putea fi în faza incipientă de proiectare.

Se pare că Microsoft nu vrea să plaseze acest dispozitiv în concurență directă cu produsele care folosesc Android și cele vândute de Apple. În schimb, Microsoft va crea o nișă nouă.

O tabletă pliabilă se potrivește cu promisiunea pe care oficialii Microsoft au făcut-o legat de ambițiile pe zona de mobile a companiei. Aceștia au spus că, dacă Microsoft va reveni, o va face cu un dispozitiv mobil cu totul diferit.

Pe de altă parte, dacă tehnologia actuală permite crearea unui dispozitiv mobil care să se plieze, cu siguranță că celelalte mari companii de tehnologie, Google, Apple, Samsung și restul, nu vor fi simpli spectatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
tableta
windows 10