Microsoft reamintește - încetează suportul pentru Windows 10. Ce trebuie să faci și cât vor costa update-urile

Microsoft reamintește - încetează suportul pentru Windows 10. Ce trebuie să faci și cât vor costa update-urile
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Microsoft a reiterat că va întrerupe suportul pentru Windows 10 până în octombrie 2025, mișcare ce marchează o piatră de hotar semnificativă în eforturile gigantului tehnologic de a trece utilizatorii la cel mai recent sistem de operare, Windows 11, relatează astăzi websecuritylab.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Suportul tehnic pentru Windows 10 va înceta pe 14 octombrie 2025. După acea dată, pentru prima oară, utilizatorii vor putea beneficia de update-uri speciale de securitate, dacă vor plăti - VEZI MAI JOS DETALII

Ce poți face în privința asta?
1. Nimic

FOTO Probleme tehnice în rețeaua Orange din România. Mesajul companiei CITEȘTE ȘI FOTO Probleme tehnice în rețeaua Orange din România. Mesajul companiei

Nu vă panicați! Computerul dvs. cu Windows 10 va funcționa în continuare ca de obicei, dar din punct de vedere al securității, continuarea utilizării unui sistem de operare neacceptat nu este ideală.

2. Actualizați computerul vechi la Windows 11

Există opțiunea de a face upgrade la Windows 11.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca începe lucrările pentru construirea Institutului de Cercetare în Inteligența Artificială CITEȘTE ȘI Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca începe lucrările pentru construirea Institutului de Cercetare în Inteligența Artificială

Pentru a fi eligibil, computerul dvs. trebuie să îndeplinească anumite condiții, inclusiv:

     Suport pentru Trusted Platform Module (TPM) 2.0
     Secure Boot activat în BIOS
     Un model de procesor acceptat

Pentru a actualiza PC-ul cu Windows 10 la Windows 11:

VIDEO Microsoft a prezentat un nou tip de computer CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft a prezentat un nou tip de computer

     Rulați instrumentul PC Health Check pentru a vedea dacă computerul dvs. este compatibil. Dacă nu îl aveți, trebuie descărcat
     Accesați Setări > Actualizare și securitate > Actualizare Windows și faceți click pe butonul Căutați actualizări. Aici îl puteți instala direct ca actualizare.

Dacă nu vedeți o opțiune de actualizare, mergeți la Pagina de descărcare Windows 11 pentru a descărca programul de instalare.

Google majorează investițiile în centrul de date din Finlanda CITEȘTE ȘI Google majorează investițiile în centrul de date din Finlanda

     Nu este recomandată instalarea Windows 11 pe un dispozitiv care nu îndeplinește cerințele minime de sistem Windows 11.

     Dacă alegeți să instalați Windows 11 pe hardware neeligibil, ar trebui să vă simțiți confortabil să vă asumați riscul de a întâlni probleme de compatibilitate. 

Anterior a fost relatat că utilizatorii care vor dori să-și mențină în siguranță PC-urile după terminarea perioadei de suport tehnic pentru Windows 10 vor trebui să plătească sume importante dezvoltatorului american.

Suportul tehnic pentru Windows 10 va înceta pe 14 octombrie 2025. După acea dată, pentru prima oară, utilizatorii vor putea beneficia de update-uri speciale de securitate, dacă vor plăti.

Extended Security Updates, cum le numește Microsoft, vor costa 61 de dolari în primul an, un preț care se va dubla succesiv în următorii doi ani.

Windows 11 ar putea afișa reclame în mediul Start CITEȘTE ȘI Windows 11 ar putea afișa reclame în mediul Start

Astfel, în al doilea an, utilizatorii vor trebui să plătească 122 de dolari, iar în al treilea an costul urcă la 244 de dolari. Asta, spune Microsoft, pentru că update-urile sunt cumulative.

Compania americană încearcă să profite, în acest fel, de numărul mare de utilizatori care încă folosesc Windows 10. Conform StatCounter, Windows 10 este folosit de 69% dintre utilizatorii sistemelor Windows.

De altfel, securitatea a devenit o sursă importantă de venituri pentru Microsoft în ultimii ani, asta chiar dacă compania a arătat că nu face o treabă suficient de bună nici pentru a-și asigura propria siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
update-uri securitate