Microsoft reface de la zero aplicația Teams

Microsoft reface de la zero aplicația Teams
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mar 2023

O nouă iterație a aplicației de comunicare Teams vine să repare faima negativă a soluției vândute de Microsoft cu un spor semnificativ de performanță și un consum mult redus de resurse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft lansează o nouă versiune a aplicației Teams pe care spune că a refăcut-o de la zero. Recunoscută tocmai pentru faptul că era greoaie și consuma multe resurse, noua aplicație îmbunătățește ambele aspecte.

Noua aplicație Teams va fi de două ori mai performantă decât cea veche, promite gigantul american, care spune că intrarea la întâlniri se va face de două ori mai repede, iar schimbarea între chat-uri și canale va fi de 1,7 ori mai rapidă.

Elon Musk evaluează Twitter la 20 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Elon Musk evaluează Twitter la 20 de miliarde de dolari

Totodată, compania spune că a făcut mari progrese în ceea ce privește reducerea consumului de resurse și că noua aplicație Teams folosește doar jumătate din memoria de care avea nevoie până acum.

Îmbunătățirile sunt posibile datorită schimbărilor de „sub capotă”, unde s-a renunțat la Electron pentru motorul de randare Edge WebView 2.

De asemenea, au fost aduse îmbunătățiri la nivelul interfeței grafice care să corespundă cu liniile de design ale sistemului de operare Windows 11. În acest caz, s-a trecut de la AngularJS la React.

Au fost îmbunătățite și anumite aspecte ce țin de funcționalitatea propriu-zisă, precum schimbarea între mai multe conturi, care se face acum mult mai elegant, printr-un meniu dedicat special conturilor folosite.

Noua versiune a aplicației Teams este lansată sub formă de Preview, pentru a se putea face o ultimă testare înainte ca aceasta să poată fi folosită de toți utilizatorii.

Cu aceeași ocazie, Microsoft anunță că Teams are 280 de milioane de utilizatori pe lună. Aceasta a crescut modest în ultima vreme, de la 250 de milioane de utilizatori pe lună în iulie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
teams
comunicare