Microsoft se va concentra pe creșterea fiabilității lui Windows 10

Microsoft se va concentra pe creșterea fiabilității lui Windows 10
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 nov 2018

După un an presărat cu numeroase probleme tehnice, Microsoft anunță că în viitorul apropiat se va concentra pe rezolvarea bug-urilor și creșterea fiabilității sistemului de operare Windows 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

2018 a fost un an plin de probleme pentru Windows 10. Încă din primăvară, Microsoft s-a văzut nevoită să amâne primul update major al anului, după ce primii utilizatori s-au plâns de erori care generau BSOD-uri (Blue Screen Of Death).

După ce update-ul ajunsese să fie deja instalat pe 600 de milioane de calculatoare, s-a descoperit că browser-ul Chrome se blochează, iar Microsoft a trebuit să livreze rapid un nou patch.

Al doilea update major din 2018 a fost și el amânat, din cauză că după instalare o parte a utilizatorilor s-au trezit cu documentele șterse. Astfel, October update a fost relansat abia în luna noiembrie.

Apple ar fi redus producția noilor iPhone-uri lansate anul acesta CITEȘTE ȘI Apple ar fi redus producția noilor iPhone-uri lansate anul acesta

După relansarea update-ului, numeroși utilizatori care cumpăraseră versiunea Pro s-au trezit cu sistemul de operare dezactivat ca urmare a unei modificări greșite la serverul de activare a sistemului de operare.

Și mai îngrijorător pentru Microsoft este faptul că o parte din marile probleme tehnice întâmpinare anul acesta au fost descoperite și raportate de utilizatori pe canalul de testare Windows Insider, dar s-au strecurat totuși în produsul final.

Drept urmare, Microsoft a decis ca cel puțin în viitor apropiat, inginerii săi să se ocupe mai mult de creșterea nivelului de fiabilitate a sistemului de operare, decât de adăugarea unor facilități noi.

Mutarea focusului pe stabilitate și fiabilitate este deja un trend în rândul marilor companii de tehnologie americane, după ce Google și Apple au urmat direcții similare tot ca urmare a creșterii numărului de bug-uri care ajung în produsele finale.

O altă promisiune pe care o face în acest moment compania americană privește comunicarea. Microsoft va încerca să comunice mai bine, prin intermediul blogului dedicat lui Windows 10, modificările și noutățile ce vor fi implementate sistemului de operare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10