Apple ar fi redus producția noilor iPhone-uri lansate anul acesta

Apple ar fi redus producția noilor iPhone-uri lansate anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 nov 2018

Producătorul iPhone-ului ar fi decis să scadă nivelul producției celor trei modele noi lansate anul acesta, din cauza cererii sub așteptări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informația, care nu are confirmare oficială, este vehiculată de publicația americană The Wall Street Journal, care citează surse anonime din zona furnizorilor de componente pentru iPhone.

Înaintea The Wall Street Journal, același lucru a mai fost susținut și de analiștii chinezi în ultimele săptămâni, însă publicația americană conferă informației cea mai mare greutate posibilă în lipsa unei confirmări oficiale.

Se pare că vânzarea sub așteptări este în mod special valabilă pentru modelul iPhone XR, cel mai ieftin dintre cele trei și cel pe care Apple îl consideră, la cei 800 de dolari preț de plecare, “de buget”.

Apple nu vede o problemă în a câștiga miliarde de dolari de la Google și a-l critica în același timp pentru încălcarea intimității CITEȘTE ȘI Apple nu vede o problemă în a câștiga miliarde de dolari de la Google și a-l critica în același timp pentru încălcarea intimității

iPhone XR există în oferta Apple, cel mai probabil tocmai pentru a compensa pe partea de volum scăderile pe care modelele mai scumpe sunt așteptate să le înregistreze.

În 2018, prețurile smartphone-urilor Apple au înregistrat un salt important, cu ocazia lansării lui iPhone X. Și, în ciuda prețurilor mai mari, strategia Apple a dat roade. În ultimul trimestru, chiar dacă livrările au rămas la același nivel, veniturile generate de iPhone au crescut cu 29%.

Al treilea trimestru al acestui an a fost și ultimul în care Apple a mai vorbit de vânzările iPhone-urilor. Gigantul american a decis să nu mai facă publice aceste date, considerând că nu mai sunt relevante pentru situația actuală.

Astfel, datele despre vânzările de iPhone-uri vor veni de acum înainte, cu aproximările de rigoare, doar dinspre analiști și companiile de statistică.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone