Microsoft separă Teams și Office

Microsoft separă Teams și Office
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2024

Microsoft va vinde separat aplicația Teams de produsele Office, pe plan mondial, a anunțat gigantul informatic american, după ce, de la 1 octombrie 2023, Microsoft oferă familia de produse Microsoft 365 și Office 365 fără Microsoft Teams pentru clienții din Spațiul Economic European (SEE), în încercarea de a evita o posibilă amendă antitrust a UE, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comisia Europeană investighează decizia Microsoft de a lega Office de Teams, în urma plângerii Salesforce, care deține aplicația rivală Slack, destinată comunicării și productivității. Teams, care a fost adăugat gratuit la Office 365 în 2017, a devenit popular în timpul pandemiei datorită funcției de videoconferință, arată Agerpres.

DOCUMENT Atenție la pronunțarea literelor b, m și p: Ghid pentru depistarea deepfake, lansat de o agenție guvernamentală CITEȘTE ȘI DOCUMENT Atenție la pronunțarea literelor b, m și p: Ghid pentru depistarea deepfake, lansat de o agenție guvernamentală

Dar rivalii susțin că punerea produselor la comun oferă Microsoft un avantaj incorect. Compania a început să vândă cele două produse separat în Spațiul Economic European (Uniunea Europeana, Islanda, Liechtenstein și Norvegia) de la 1 octombrie 2023.

"Pentru a garanta clienților claritatea, extindem măsurile luate anul trecut de a separa Teams de M365 și O365 în Spațiul Economic European și în Elveția către clienții din întreaga lume. Procedând astfel, respectăm reacția UE furnizând companiilor multinaționale mai multă flexibilitate când vor să-și standardizeze achizițiile în diverse zone geografice", a precizat un purtător de cuvânt al Microsoft.

AT&T: Datele a 73 de milioane de foști și actuali deținători de conturi la companie au fost publicate pe ”dark web” CITEȘTE ȘI AT&T: Datele a 73 de milioane de foști și actuali deținători de conturi la companie au fost publicate pe ”dark web”

În ultimul deceniu, Microsoft a primit amenzi de la UE de 2,2 miliarde de euro pentru că a grupat două sau mai mult produse. 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
office