Microsoft și-a redus previziunile de profit și venituri pentru trimestrul patru, din cauza aprecierii dolarului

Microsoft și-a redus previziunile de profit și venituri pentru trimestrul patru, din cauza aprecierii dolarului
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2022

Microsoft și-a redus previziunile de profit și venituri pentru trimestrul patru, din cauza aprecierii dolarului, devenind cel mai recent caz al unei companii mari din SUA care avertizează asupra impactului cursului valutar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Politica monetară mai strictă a Rezervei Federale și tensiunile geopolitice sporite au determinat o apreciere de 14% a dolarului față de un coș de valute, în ultimul an, forțând companii precum Coca-Cola și Procter & Gamble să își reducă așteptările financiare pentru restul anului, scrie News.ro.

Numărul doi din Meta demisionează după 14 ani în funcție CITEȘTE ȘI Numărul doi din Meta demisionează după 14 ani în funcție

Un dolar mai puternic erodează de obicei profiturile companiilor care au operațiuni internaționale extinse și convertesc valutele străine în dolari.

”Companiile de software, inclusiv Microsoft, au operațiuni semnificative în afara SUA și cred că Microsoft este prudentă aici, pentru a depăși așteptările (pieței) și a fi transparentă în ceea ce privește impactul valutar”, a declarat Steve Koenig, director general la SMBC Nikko Securities.

Microsoft, care obține aproximativ jumătate din veniturile sale din afara Statelor Unite, și-a redus previziunile de venituri pentru toate cele trei segmente, care includ produse Windows, servicii cloud și computere personale.

Activitatea de acoperire a riscurilor corporative a crescut pe măsură ce mai multe companii încearcă să-și protejeze profiturile împotriva impactului fluctuațiilor valutare, pe fondul inflației în creștere.

Este obișnuit ca firmele să se protejeze de mișcările valutare neașteptate, dar urgența vine după ani de volatilitate redusă a cursului, timp în care fluctuațiile valutare au avut un impact limitat asupra câștigurilor.

Gigantul tehnologic se așteaptă ca veniturile trimestrului patru să fie cuprinse între 51,94 miliarde dolari și 52,74 miliarde dolari, în scădere de la intervalul prognozat anterior, de 52,40 miliarde dolari la 53,20 miliarde dolari.

Microsoft a redus perspectiva profitului la 2,24 - 2,32 dolari pe acțiune, de la o așteptare anterioară de de 2,28 - 2,35 dolari pe acțiune

Analiștii estimează un profit de 2,33 dolari pe acțiune la venituri de 52,87 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

În aprilie, compania a prognozat o creștere de două cifre a veniturilor pentru următorul an fiscal, datorită cererii pentru software-ul său de birou și serviciile cloud, pe măsură ce economiile se redeschid și companiile trec la un model hibrid, care permite personalului să lucreze alternativ de la birou și acasă.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
dolar