Microsoft va simplifica alegerea browser-ului implicit din Windows 11

Microsoft va simplifica alegerea browser-ului implicit din Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2021

După ce a fost acuzată că vrea să-și avantajeze într-un mod incorect propriul browser web, Edge, Microsoft pare să facă un pas în spate și să revină la vechiul sistem de stabilire a browser-ului folosit în mod implicit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai nou sistem de operare Microsoft folosește un sistem controversat de setare a browser-ului implicit. Acesta este mult mai complicat decât cel folosit în Windows 10, iar mulți cred că a fost o mutare intenționată, pentru ca utilizatorii să nu poată schimba Edge, cu Firefox, Chrome sau alt browser web.

După ce acuzele de concurență incorectă la adresa Microsoft s-au înmulțit și a fost chiar făcută și o plângere oficială în acest sens la Comisia Europeană, Microsoft pare să facă un pas înapoi.

Microsoft lansează Teams Essentials CITEȘTE ȘI Microsoft lansează Teams Essentials

În cea mai nouă versiune de test de Windows 11, alegerea browser-ului implicit se face, din nou, apăsând un singur buton, așa cum este normal și așa cum se făcea și în Windows 10.

Browser-ul implicit este important pentru experiența utilizatorilor și pentru cota de piață a produselor care concurează pe această piață, pentru că acesta este folosit atunci când utilizatorul deschide link-uri din alte aplicații, precum cele de chat.

Microsoft nu a spus și când va ajunge în versiunea stabilă de Windows 11 modificarea testată acum, astfel că nu se știe exact când va fi disponibilă aceasta pentru toți utilizatorii.

Între timp, Microsoft a început să afișeze o notificare în momentul în care utilizatorii de Windows încearcă să descarce Chrome, pentru descurajare. Notificarea le transmite utilizatorilor că Edge folosește aceeași tehnologie ca și Chrome și oferă mai multă intimitate decât browser-ul dezvoltat de Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
edgem chrome
browser
windows 11