Microsoft vrea să folosească Windows 10 pentru crearea unei noi nișe de PC-uri, care să concureze cu Amazon Echo și alte produse similare

Microsoft vrea să folosească Windows 10 pentru crearea unei noi nișe de PC-uri, care să concureze cu Amazon Echo și alte produse similare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2017

Windows 10 va căpăta în curând valențe care-l vor face util într-un nou domeniu – cel al asistenților digitali de tip Amazon Echo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft pare să respecte principiile pe care Satya Nadella și le-a asumat când a fost ales să-l înlocuiască pe Steve Ballmer. Unul dintre aceste principii era transformare Windows-ului într-un sistem de operare universal, care să ruleze pe orice tip de dispozitiv.

Cum Amazon și Google par să aibă succes cu ai lor asistenți digitali, Echo și Google Assistant, Microsoft nu vrea să lipsească de pe această nișă, chiar dacă va intra, ca și în alte cazuri, cu mare întârziere.

Windows 10 va include un așa-numit HomeHub – un mediu gândit pentru familii unde pot fi accesate informații utile și diverse aplicații. Ca și în cazul concurenței, funcționarea se va realiza prin intermediul unui asistent virtual, la Microsoft  fiind vorba de Cortana.

Apple achiziționează o companie specializată în monitorizarea somnului CITEȘTE ȘI Apple achiziționează o companie specializată în monitorizarea somnului

Cortana va recepționa și va răspunde comenzilor vocale date chiar și de la câțiva metri distanță. Utilizatorii pot realiza căutări online, cere informații cu privire la agenda personală și realiza convorbiri audio și video.

Mai mult, Microsoft vrea să includă suport pentru cele mai populare dispozitive din sfera Internet of Things, pentru a transforma PC-urile cu Windows 10 în adevărate centre de comandă care să poată controla device-urile smart din casă.

Aceste funcții vor fi adăugate la Windows 10 printr-un update ce va fi lansat în luna septembrie.

Mai departe, Microsoft trebuie să convingă producătorii de PC-uri că au o nouă piață care se poate dovedi profitabilă, pentru ca aceștia să dezvolte dispozitivele propriu-zise. Se pare că Microsoft colaborează deja cu Lenovo și HP în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10