Miliardarul Warren Buffett și-a mărit de peste două ori participația la Apple în 2017, la 18 miliarde de dolari

Miliardarul Warren Buffett și-a mărit de peste două ori participația la Apple în 2017, la 18 miliarde de dolari
scris 27 feb 2017

Berkshire Hathaway, compania de investiții a miliardarului Warren Buffett, și-a mărit de peste două ori participația la Apple în 2017, la aproximativ 133 de milioane de acțiuni, la închiderea tranzacțiilor de vineri aceasta valorând peste 18 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Acțiunile Apple au închis vineri la 136,66 dolari pe unitate, scrie News.ro.

Berkshire și-a intensificat achizițiile de acțiuni în ultimele luni, cumpărând titluri la cei mai mari operatori aerieni din Statele Unite și la Apple.

Buffet a declarat la CNBC că achizițiile de acțiuni Apple din acest an au avut loc înainte ca producătorul iPhone să raporteze rezultatele trimestriale, pe 31 ianuarie, care au urcat cotația acțiunilor companiei peste nivelul de preț pe care era dispus să îl plătească la momentul respectiv.

”Apple mă uimește cu un produs atrăgător, foarte folositor oamenilor”, a apreciat Buffett, care l-a lăudat pe directorul general al Apple, Tim Cook.

Aproape 20 de declarații impuse firmelor trebuie depuse cel târziu astăzi și mâine CITEȘTE ȘI Aproape 20 de declarații impuse firmelor trebuie depuse cel târziu astăzi și mâine

El a spus că Timp Cook este foarte inteligent în privința alocării capitalului.

Buffett a spus că el a acumulat circa 123 de milioane de acțiuni Apple, iar unul dintre adjuncții săi restul.

Acțiunile Apple au crescut luni cu 0,3%, la 137,07 dolari pe unitate, față de 105,26 dolari pe unitate la sfârșitul lui 2015.

Berkshire a dezvăluit că deține acțiuni Apple în prima jumătate a lui 2016, iar ulterior și-a mărit participația.

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
apple