Minecraft a trecut de 200 milioane de copii vândute

Minecraft a trecut de 200 milioane de copii vândute
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mai 2020

La 9 ani de când a fost lansat, Minecraft își crește în continuare numărul de utilizatorii, depășind pragul de 200 milioane de copii vândute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft anunță că Minecraft s-a vândut până acum în peste 200 milioane de copii, o dublare a celor 100 de milioane înregistrate în 2016.

Minecraft este în continuare un joc foarte popular și longeviv, puține jocuri găsind loc de creștere la 9 ani din momentul lansării. 126 milioane de oameni joacă Minecraft în fiecare lună.

China se opune ferm măsurilor luate de Statele Unite împotriva Huawei și va lua măsuri să protejeze drepturile companiilor chineze CITEȘTE ȘI China se opune ferm măsurilor luate de Statele Unite împotriva Huawei și va lua măsuri să protejeze drepturile companiilor chineze

La fel ca alte jocuri, Minecraft a avut de câștigat de pe urma izolării sociale. Numărul de jucători activi a crescut în ultima lună cu 25%. De asemenea, numărul sesiunilor multi-player a crescut în aceeași perioadă cu 40%.

Minecraft este cel mai bine vândut joc video din toate timpurile, depășind titluri precum Grand Theft Auto V, Tetris (varianta produsă de EA Mobile) și Wii Sports.

În același timp, Minecraft este și cel mai popular joc pe site-urile de streaming video, precum Twitch și YouTube. În 2019, stream-urile cu Minecraft au numărat 100,2 miliarde de afișări pe YouTube, urmat fiind de Fortnite și Grand Theft Auto.

Microsoft a achiziționat producătorul jocului, Mojang, în 2015, pentru 2,5 miliarde de dolari. La acea vreme, Minecraft avea deja la activ peste 50 milioane de copii vândute.

viewscnt
Afla mai multe despre
minecraft
microsoft