Minorii nu mai pot primi mesaje private de la străini pe Instagram și Facebook

Minorii nu mai pot primi mesaje private de la străini pe Instagram și Facebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 ian 2024

Meta a implementat o serie de măsuri pentru protejarea celor mici, în frunte cu dezactivarea funcției de comunicare directe între un minor și o persoană necunoscută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Așa cum anunța în urmă cu mai multe săptămâni, Meta a început implementarea mai multor restricții pentru protejarea minorilor.

Cea mai importantă dintre acestea blochează persoanele necunoscute (neurmărire în cadrul platformei) din a-i mai contacta pe cei mici.

Raport: Hackerii legați de Coreea de Nord au atacat un număr record de platforme cripto CITEȘTE ȘI Raport: Hackerii legați de Coreea de Nord au atacat un număr record de platforme cripto

Totodată, Meta extinde funcțiile de control parental. Printre altele, orice modificare făcută de un minor setărilor de siguranță și intimitate va trebui aprobată de un părinte.

Aceste noutăți vin pe fondul criticilor și proceselor în care compania a fost acuzată că platformele sale au devenit „piețe pentru prădătorii de copii”.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
meta
copii