Mozilla lansează un nou serviciu, care avertizează utilizatori când le sunt accesate conturile online și datele personale

Mozilla lansează un nou serviciu, care avertizează utilizatori când le sunt accesate conturile online și datele personale
scris 26 sep 2018

Producătorul popularului browser web Firefox, Mozilla, a lansat un serviciu care încearcă să ajute utilizatorii să-și păstreze în securitate datele personale și documentele stocate online.

Noul serviciu se numește Firefox Monitor și constă într-un site pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a afla dacă serviciile și conturile online le sunt în siguranță ori au fost accesate de hackeri.

Utilizatorii pot căuta pe baza adreselor de email folosite pentru a-și crea conturile online și a se loga în cadrul diverselor servicii folosite, iar serviciul celor de la Mozilla le va spune dacă au căzut victimă hackerilor.

Firefox Monitor folosește datele furnizate de Have I Been Pwned, un serviciu care realizează verificarea integrității conturilor online încă din 2013. Parteneriatul cu Mozilla va face ca acest serviciu să mult mai bine cunoscut în rândul utilizatorilor care nu sunt neapărat experți în tehnologie.

Facebook este acuzată de o fostă angajată că nu protejează moderatorii de conținut de traumele psihice CITEȘTE ȘI Facebook este acuzată de o fostă angajată că nu protejează moderatorii de conținut de traumele psihice

În plus față simpla funcție de căutare după adresa de mail, noul serviciu al celor de la Mozilla oferă o protecție proactivă prin avertizarea utilizatorilor înregistrați în momentul în care apare un incident de securitate în care este implicat un cont personal.

În scopul educării utilizatorilor, Firefox Monitor oferă și câteva sfaturi esențiale pentru creșterea securității online și protejarea datelor personale, precum:

  • Folosirea unei parole diferite pentru fiecare cont online;
  • Crearea unor parole puternice, cât mai lungi și care să conțină caractere cât mai variate;
  • Apelarea la un manager de parole (precum 1Password) care să genereze parole complexe, să le stocheze în mod securizat și să ofere posibilitatea autocompletării acestora;
  • Activarea logării în doi pași acolo unde aceasta este disponibilă (confirmarea identității printr-un cod primit pe telefon).
viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox
securitate
parole