Naomi Campbell, Kim Kardashian West și Mark Ruffalo, între vedetele care au anunțat că își „îngheață” conturile de Facebook și Instagram în semn de protest

Naomi Campbell, Kim Kardashian West și Mark Ruffalo, între vedetele care au anunțat că își „îngheață” conturile de Facebook și Instagram în semn de protest
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2020

Top-modelul Naomi Campbell, starleta Kim Kardashian West și actorul Mark Ruffalo se numără între vedetele care au anunțat că își „îngheață” conturile de Facebook și Instagram pentru o zi, miercuri, în semn de protest față de răspândirea discursului instigator la ură pe aceste platforme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Protestul este parte din campania „Stop Hate for Profit”, coaliție de grupuri care luptă pentru drepturile civile, între care NAACP, Color of Change și Anti-Defamation League, care, în iulie, a condus boicotarea Facebook după moartea lui George Floyd în custodia poliției din Minneapolis. Peste 1.200 de companii s-au alăturat acelei acțiuni, inclusiv branduri ca Unilever, Verizon, Adidas și Ford, scrie News.ro.

YouTube lansează Shorts, un rival pentru TikTok CITEȘTE ȘI YouTube lansează Shorts, un rival pentru TikTok

Luni, coaliția a anunțat că lansează o acțiune coordonată, de o săptămână, pe Instagram, trăgând la răspundere Facebook pentru rolul în incitarea la violență, răspândirea rasismului și urii și pentru contribuția la dezinformarea electorală.

Kardashian West, al cărei cont de Instagram este urmărit de 188 de milioane de utilizatori și care este deseori plătită pentru a promova produse, a publicat pe 15 septembrie un mesaj pe Twitter în care anunța participarea la protest. În trecut, ea a declarat că i-au fost oferiți până la 1 milion de dolari pentru o singură postare.

„Îmi place că mă pot conecta direct cu voi prin Instagram și Facebook, dar nu pot sta deoparte tăcută în timp ce aceste platforme continuă să permită răspândirea de ură, propagandă și dezinformare - create de grupuri care seamănă diviziune și împart America - ca să ia măsuri doar după ce oamenii sunt uciși”, a scris ea.

Luni, actorul Mark Ruffalo a anunțat: „Cei de la Facebook susțin că încearcă să combată ură, dar continuă să privească în altă parte când grupuri rasiste, violente și postări seamănă diviziune și despart America, ca să ia măsuri doar după ce oamenii sunt uciși. Miercuri, îmi «îngheț» contul de Instagram pentru a-i spune Facebok #StopHateForProfit. Alăturați-vă mie”.

Naomi Campbell a scris pe Instagram: „Sunt de acord să îmi îngheț contul mâine (miercuri, n.r.), în semn de protest față de faptul că Zuckerberg permite incitarea la violență rasială, răspândirea de teorii letale ale conspirației și subminarea democrației noastre”.

Facebook nu a comentat acțiunea.

Actorul Sacha Baron Cohen, critic al companiilor social media, și-a arătat sprijinul pentru acest protest. „Facebook, încetează să răspândești ură, minciuni și conspirații care inflamează societățile noastre!”, a scris el pe Twitter.

Facebook a fost subiectul mai multor acțiuni de boicot de-a lungul anilor, însă puține au avut vreun efect asupra companiei.

Campania Stop Hate for Profit, lansată în prima parte a acestui an, a convins multe nume mari să nu mai cheltuiască bani pe platforme, dar chiar și asta a afectat în mică măsură afacerea companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
naomi campbell
kim kardashian west
facebook