Netflix și-a lansat propriul program de recompense pentru identificarea vulnerabilităților

Netflix și-a lansat propriul program de recompense pentru identificarea vulnerabilităților
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mar 2018

Utilizatorii care descoperă probleme de securitate ale platformei de streaming americane le pot raporta și câștiga bani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Netflix își poate îmbunătăți securitatea cu ajutorul utilizatorilor, cheltuind mai puțin astfel decât dacă identificarea vulnerabilităților s-ar face în cadrul companiei.

Cea mai mare sumă plătită pentru descoperirea unei probleme de securitate în cadrul platformei este de 15.000 de dolari, sumă care se plătește pentru o așa-numită vulnerabilitate critică.

Evaluarea recompenselor se face în funcție de gravitatea problemelor descoperite – cu cât vulnerabilitatea este mai gravă, cu atât și recompensa plătită va fi mai mare.

Zuckerberg, prima declarație în scandalul Cambridge Analytica: Este vorba despre un abuz de încredere. Inclusiv între Facebook și cei care își pun la dispoziție date personale CITEȘTE ȘI Zuckerberg, prima declarație în scandalul Cambridge Analytica: Este vorba despre un abuz de încredere. Inclusiv între Facebook și cei care își pun la dispoziție date personale

Programele de tip „bug bounty” sunt folosite de majoritatea companiilor de tehnologie ca o modalitate mai eficientă și mai ieftină de securizare a produselor proprii. Google, Microsoft și Samsung sunt doar câteva dintre companiile care plătesc pentru descoperirea problemelor de securitate.

Samsung, spre exemplu, a plătit recompense de până la 200.000 de dolari, iar cea mai mare recompensă plătită de Microsoft a fost de 250.000 de dolari.

În cazul Netflix, valoarea mai mică a recompenselor se justifică prin profilul de risc mai redus decât la companii precum Samsung sau Microsoft. O problemă de securitate Netflix afectează doar sistemele companiei.

Programul Netflix de recompense pentru identificarea problemelor de securitate a fost disponibil în mod privat din septembrie 2016, acum fiind lansat public.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
securitate