Nigeria ridică suspendarea Twitter

Nigeria ridică suspendarea Twitter
scris 13 ian 2022

Guvernul Nigeriei a anunțat ridicarea suspendării care a blocat rețeaua socială Twitter șapte luni în această țară cea mai populată din Africa, notează AFP.

"Președintele Muhammadu Buhari a aprobat ridicarea suspendării Twitter în Nigeria de astăzi de la miezul nopții", a anunțat directorul Agenției naționale pentru dezvoltarea tehnologiei informației, Kashifu Inuwa Abdullahi, citat într-un comunicat.

EXCLUSIV DOCUMENT Reorganizarea Vămii: Posturile de conducere, împărțite între PSD și PNL. Vor angaja 400 de persoane. Din 2 direcții ale Vămii se fac 7 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Reorganizarea Vămii: Posturile de conducere, împărțite între PSD și PNL. Vor angaja 400 de persoane. Din 2 direcții ale Vămii se fac 7

Autoritățile nigeriene afirmă că, după mai multe luni de negocieri, Twitter a aderat la "toate condițiile stabilite de guvernul federal", mai ales în ceea ce privește impozitarea și gestionarea conținuturilor care nu respectă legile din Nigeria, scrie Agerpres.

Contactat de AFP, Twitter nu a confirmat deocamdată acest anunț și nici nu a reacționat.

Abuja a anunțat la începutul lui iunie 2021 suspendarea Twitter pentru "o perioadă nedeterminată", în special după ce a acuzat rețeaua socială că are o "misiune suspectă" împotriva guvernului nigerian și că tolerează pe platforma sa mesajele liderului unui grup separatist incitând la violență în sud-estul Nigeriei.

Suspendarea Twitter a intervenit la două zile după ce rețeaua socială i-a șters un mesaj președintelui Muhammadu Buhari. Șeful statului amenințase "să îi trateze cu un limbaj pe care îl înțeleg" pe cei responsabili de violențele actuale din sud-estul Nigeriei - atribuite de autorități separatiștilor igbo - și reînvie amintirile teribile ale războiului din Biafra care a făcut mai mult de un milion de morți în anii 1960.

Suspendarea Twitter, apoi ordinul guvernului către media audiovizuale de a-și șterge conturile pe această rețea socială într-un gest "patriotic", a suscitat o profundă consternare în Nigeria, țară tânără, foarte conectată, unde această Twitter este un instrument important de contestare socială.

Uniunea Europeană, Marea Britanie, Statele Unite și Canada au acuzat imediat suspendarea Twitter, mai scrie AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
nigeria
twitter