Nokia a depășit așteptările privind profitul operațional trimestrial și prognozează vânzări mai mari în 2023

Nokia a depășit așteptările privind profitul operațional trimestrial și prognozează vânzări mai mari în 2023
scris 27 ian 2023

Nokia a depășit așteptările privind profitul operațional trimestrial și prognozează vânzări mai mari în 2023, producătorul finlandez de echipamente de telecomunicații reușind să câștige cotă de piață, datorită lansării de servicii 5G în țări precum India, transmite Reuters.

”Acum luăm cotă de piață”, a declarat directorul general Pekka Lundmark pentru Reuters, adăugând că creșterea a avut o bază largă și numind India ”punctul culminant al acestei povești”, arată News.ro.

Grupul german SAP, prezent și în România, se pregătește să taie mii de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Grupul german SAP, prezent și în România, se pregătește să taie mii de locuri de muncă

Acțiunile Nokia au crescut joi cu 5,8% la Helsinki.

Lundmark a declarat că Nokia anticipează încă un an de creștere în 2023, în contrast puternic cu principalul său rival Ericsson.

Ericsson a raportat venituri de bază mai mici decât anticipa în trimestrul patru și a declarat că se așteaptă ca o scădere a marjei afacerii sale de rețele să persiste până în prima jumătate a anului 2023, invocând vânzări slabe de echipamente 5G pe piețe precum Statele Unite.

”Bănuiesc că motivul este că avem o viziune mai optimistă asupra dimensiunii pieței indiene”, a spus Lundmark, întrebat despre perspectiva mai bună a Nokia decât a rivalului său. El a adăugat că Nokia a reușit, de asemenea, să-și diversifice baza de clienți de la furnizori de servicii de rețea la clienți industriali care își instalează propriile rețele private 5G la centrale electrice, utilități și mine, printre altele.

”Estimăm că economia mondială este digitalizată în proporție de doar 30% în comparație cu potențialul maxim și este exact ceea ce vedem în afacerile întreprinderilor”, a spus Lundmark.

Profitul operațional comparabil al Nokia din trimestrul patru a crescut la 1,15 miliarde de euro (1,26 miliarde de dolari), de la 908 milioane de anul trecut, depășind estimarea medie de 924,6 milioane de euro a 10 analiști intervievați de Refinitiv.

Vânzările nete au crescut cu 16%, până la 7,45 miliarde de euro, depășind estimările de 7,11 miliarde de euro.

Pe lângă cererea în creștere din partea clienților de afaceri, compania a obținut și contracte mari de la operatorii de telecomunicații indieni pentru lansarea 5G în acea țară. Lundmark a spus că problemele privind aprovizionarea cu cipuri s-au atenuat.

”Așteptând cu nerăbdare 2023, deși suntem conștienți de perspectivele economice incerte, cererea rămâne robustă”, a spus Lundmark într-un comunicat.

Nokia prognozează vânzări nete anuale între 24,9 miliarde de euro și 26,5 miliarde de euro, ceea ce presupune o creștere între 2% și 8%, la curs valutar constant.

Analiștii se așteaptă la vânzări nete anuale de 25,5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
profit