Nokia a preluat controlul Alcatel-Lucent și va începe integrarea operațiunilor săptămâna viitoare

Nokia a preluat controlul Alcatel-Lucent și va începe integrarea operațiunilor săptămâna viitoare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2016

Compania finlandeză Nokia a anunțat că a preluat, luni, în urma unei tranzacții cu acțiuni, controlul producătorului francez de echipamente pentru telecomunicații Alcatel-Lucent, pentru 15,6 miliarde de euro, și va începe integrarea operațiunilor săptămâna viitoare, înainte de finalizarea oficială a tranzacției, care va avea loc până la finele acestui trimestru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Începând cu 14 ianuarie 2016, Nokia și Alcatel-Lucent vor oferi un portofoliu combinat, de natură să satisfacă nevoile clienților noștri la nivel global", a spus Rajeev Suri, CEO Nokia, citat de Reuters.

Autoritatea pentru piața de capital din Franța a anunțat că, în urma acestei tranzacții, Nokia ar urma să dețină aproximativ 79% din acțiunile Alcatel-Lucent.

Tranzacția, anunțată încă din aprilie, este cea mai mare din istoria companiei finlandeze, care a fost fondată acum 150 de ani.

Ofertele pentru acțiunile rămase vor continua luna aceasta, iar rezultatele finale vor fi anunțate abia în februarie.

Prin preluarea companiei franceze, Nokia intenționează să își îmbunătățească poziția pe piața echipamentelor destinate companiilor de telecomunicații, unde concurează cu Ericsson și Huawei.

Nokia a anunțat în luna decembrie că a finalizat vânzarea diviziei de hărți digitale Here către BMW, Audi și Mercedes, pentru aproximativ 2,5 miliarde de euro, aceasta fiind ultima etapă a procesului de transformare a companiei finlandeze într-un furnizor de echipamente de telecomunicații. În 2014, Nokia a vândut divizia de telefonie mobilă către gigantul american Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokia
alcatel-lucent
alcatel
telecom
preluare
tranzactie