Nou record mondial la viteza internetului. De 4,5 milioane ori mai rapid

Nou record mondial la viteza internetului. De 4,5 milioane ori mai rapid
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 mar 2024

Cercetătorii au stabilit un nou record mondial pentru viteza internetului, atingând, conform datelor analizate de Profit.ro, o viteză de 4,5 milioane de ori mai rapidă decât cea medie a conexiunii în bandă largă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
O echipă internațională, care a inclus oameni de știință de la Universitatea Aston din Birmingham, a stabilit noul record, de 301 terabiți pe secundă - echivalentul a 9.000 de filme HD - folosind o fibră optică standard.

Symmetrica lansează în România cea mai mare fabrică de pavaje din sud-estul Europei CITEȘTE ȘI Symmetrica lansează în România cea mai mare fabrică de pavaje din sud-estul Europei

La această viteză ar fi nevoie de doar 1 minut pentru a descărca fiecare film listat în baza de date Internet Movie Database (IMDb).

Viteza record de transmitere a datelor a fost obținută prin dezvoltarea unui nou dispozitiv de procesare optică, care a permis utilizarea unor noi benzi specifice de lungimi de undă ce nu au fost folosite până acum în sistemele de fibră optică.

"În linii mari, datele au fost trimise prin intermediul unei fibre optice, la fel ca o conexiune la internet acasă sau la birou", a declarat Dr. Ian de la School of Computer Science and Digital Technologies, a Universității Aston.

Vodafone - noi probleme, acum în Germania. Taie 2.000 locuri de muncă CITEȘTE ȘI Vodafone - noi probleme, acum în Germania. Taie 2.000 locuri de muncă

Având în vedere că cererea consumatorilor pentru viteze de internet mai mari este în continuă creștere, cercetătorii cred că noua tehnologie ar putea fi folosită pentru a ajuta furnizorii de servicii de internet să se adapteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
viteza internet
fibra optica