Nvidia se simte ”perfect în siguranță” să se bazeze foarte de mult pe producția de cipuri în Taiwan

Nvidia se simte ”perfect în siguranță” să se bazeze foarte de mult pe producția de cipuri în Taiwan
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2023

Nvidia, un furnizor major de cipuri și sisteme informatice pentru inteligența artificială (AI), se simte ”perfect în siguranță” că se bazează foarte mult pe producția de cipuri în Taiwan, a declarat joi directorul său general Jensen Huang, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Unele companii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscurile potențiale pentru afaceri, având în vedere amenințările militare sporite ale Chinei împotriva insulei democratice Taiwan, pe care Beijingul o pretinde a fi a ei, față de obiecțiile puternice ale Taipei, scrie News.ro.

Flip, pierderi în creștere cu 353%. Afacerile au avansat cu 160% CITEȘTE ȘI Flip, pierderi în creștere cu 353%. Afacerile au avansat cu 160%

Producătorul de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) produce cipuri proiectate de Nvidia și Huang a spus că următoarea generație de produse a companiei sale va fi fabricată și de TSMC, adăugând că Nvidia va continua să se diversifice.

”Când am fost aici, în toate discuțiile noastre despre lanțul de aprovizionare, ne simțim perfect în siguranță”, a spus Huang reporterilor în marginea unui eveniment tehnologic din Taipei, când a fost întrebat despre riscul politic ca lumea să se bazeze atât de mult pe Taiwan pentru cipurile de date, având în vedere tensiunile cu China.

Nvidia s-a diversificat prin mai multe fabrici ale TSMC, iar Huang a confirmat că intenționează să se aprovizioneze de la fabrica TSMC din Arizona, ”deci avem multă diversitate și rezistență proiectate în lanțul nostru de aprovizionare”.

Huang a spus că plănuiește să se întâlnească vineri cu directori ai TSMC și furnizorul Apple Foxconn, care produce iPhone-uri și alte dispozitive electronice care folosesc cipuri AI.

El nu a decis încă dacă va vizita China după călătoria sa în Taiwan, a adăugat el.

Cipurile Nvidia s-au aflat în centrul tendințelor tehnologice majore, de la jocuri video și mașini cu conducere autonomă până la cloud computing și acum AI.

Huang a spus că TSMC, cu al cărui fondator Morris Chang a luat cina în timp ce se afla în Taiwan, este o companie de talie mondială cu ”capacitate imensă și agilitate incredibilă”.

”Am toată încrederea că cererea impusă de noi, care este extrem de mare, va fi satisfăcută și va fi servită în curând”, a spus Huang, născut în Taiwan.

”Procesul de diversificare în diferite zone geografice este o strategie excelentă a TSMC și, prin urmare, TSMC face parte acum din strategia de diversitate și redundanță a Nvidia”.

Aplicația ChatGPT pentru iPhone, disponibilă în România CITEȘTE ȘI Aplicația ChatGPT pentru iPhone, disponibilă în România

Nvidia, cea mai valoroasă companie de semiconductori cotată la bursă, s-a alăturat marți unui club de elită de companii americane cu o valoare de piață de 1.000 de miliarde de dolari, în timp ce investitorii vor să investească în acțiunile producătorului de cipuri care a devenit rapid unul dintre cei mai mari câștigători ai boom-ului AI.

Huang este extrem de popular în Taiwan și a primit ca un star rock în timpul vizitei sale la Taipei, fiind înconjurat de fani după un discurs de deschidere, de luni, la care au participat mii de oameni.

Luna trecută, Nvidia a anunțat o țintă de venituri pentru al doilea trimestru cu mai mult de 50% peste estimările de pe Wall Street, cu planuri de a mărie oferta pentru a satisface cererea în creștere pentru cipurile sale AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
cipuri