O comisie din Senatul SUA a votat interzicerea utilizării TikTok pe dispozitivele oferite de guvern angajaților

O comisie din Senatul SUA a votat interzicerea utilizării TikTok pe dispozitivele oferite de guvern angajaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2020

O comisie din Senatul SUA a votat pentru interzicerea folosirii aplicației TikTok pe dispozitivele oferite de guvern angajaților, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul inițiat de senatorul Josh Hawley, intitulat ”Legea Fără TikTok pe Dispozitivele Guvernamentale” a fost adoptat în unanimitate de către Comisia pentru securitate internă și afaceri guvernamentale a Senatului american. Proiectul urmează să fie votat în plenul Senatului, arată news.ro.

Proprietatea chineză asupra companiei TikTok și popularitatea mare a aplicației în rândul adolescenilor americani a adus-o în atenția autorităților de reglementare și a parlamentarilor, care se tem că datele utilizatorilor americani pot ajunge la autoritățile de la Beijing.

Potrivit unei legi chineze din 2017, companiile au obligația să susțină și să coopereze cu serviciile de spionaj chineze.

FOTO Samsung lansează Galaxy Z Flip 5G CITEȘTE ȘI FOTO Samsung lansează Galaxy Z Flip 5G

Camera Reprezentanților a votat în această săptămână interzicerea descărcării de către angajați a aplicației TikTok pe dispozitivele primite de la guvern, în cadrul unui proiect de lege pentru apărare, în valoare de 741 de miliarde de dolari.

După adoptarea proiectului de lege în Camera Reprezentanilor și votul din comisia din Senat, interzicerea ar putea deveni în curând lege.

Oficiali importanți din administrația Trump au afirmat că analizează o interzicere pe scară mai largă a TikTok și a altor aplicații legate de China, iar măsura ar putea fi iminentă.

De exemplu, secretarul de stat Mike Pompeo a declarat recent că americanii ar trebui să fie precauți atunci când folosesc aplicația TikTok.

Purtătorul de cuvânt al TikTok Jamie Favazza a declarat că echipa din SUA a companiei, aflată în dezvoltare, nu are o prioritate mai mare decât să promoveze o experiență sigură, care să protejeze datele private ale utilizatorilor.

”Milioane de familii americane folosesc TikTok pentru divertisment și exprimare creativă și recunoaștem că dispozitivele guvernului federal nu au această destinație”, a spus aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
sua
china