O companie americană vrea să construiască un telefon cu 9 camere foto

O companie americană vrea să construiască un telefon cu 9 camere foto
scris 4 iul 2018

O companie specializată în aparate foto plănuiește să dezvolte smartphone-uri care să folosească între 5 și 9 camere foto.

Compania americană Light a dezvăluit pentru The Washington Post că lucrează în prezent la un prototip de smartphone care poate avea oriunde între 5 și 9 camere foto.

Imaginile capturate simultan de camerele foto, la fel ca la smartphone-urile actuale cu camere multiple, sunt combinate într-o singură fotografie. În cazul prototipului dezvoltat de Light, aceasta ajunge la o rezoluție de 64 MP.

Prototipul aflat încă în lucru folosește algoritmi software pentru a îmbunătăți profunzimea câmpului și calitatea fotografiilor realizate în condițiile slabe de iluminare.

Huawei și-a lansat primul smartphone cu 8 GB memorie RAM CITEȘTE ȘI Huawei și-a lansat primul smartphone cu 8 GB memorie RAM

Majoritatea vârfurilor de gamă actuale folosesc un sistem foto compus din două camere. Huawei a lansat anul acesta un flagship care are chiar trei camere foto - modelul P20 Pro.

Cei de la Light sunt cunoscuți pentru camera foto L16. Disponibilă de anul trecut pentru 1.950 de dolari, această cameră realizează fotografii la o rezoluție de 52 MP și are un format similar aparatelor foto compacte.

Compania americană nu a oferit o estimare privind disponibilitatea unui viitor produs final.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
foto
light