O nouă scurgere de date de pe Facebook include datele personale a sute de milioane de utilizatori

O nouă scurgere de date de pe Facebook include datele personale a sute de milioane de utilizatori
scris 5 sep 2019

O imensă bază de date cu informații extrase de pe Facebook a fost descoperită de cercetătorii în domeniul securității digitale.

Baza de date conține informațiile a peste 419 milioane de utilizatori Facebook, informații printre care se regăsesc numele de utilizator, numărul de telefon, genul și țara de origine.

Printre cei peste 419 milioane de utilizatori se numără 133 de milioane de americani, 18 milioane de britanici și 50 de milioane de vietnamezi.

Baza de date a fost găsită de Sanyam Jain, un cercetător în domeniul securității digitale. Aceasta era stocată pe un server expus și nu era protejată cu parolă.

Facebook extinde funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor CITEȘTE ȘI Facebook extinde funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor

Nu este clar cine extras datele de pe Facebook și ce a făcut cu ele, deși se poate bănui că acestea au fost folosite pentru targetarea cu reclame a utilizatorilor.

Cei de la Facebook spun că informațiile din baza de date ar fi vechi și că acestea ar fi fost sustrase înainte ca gigantul american să elimine anul trecut posibilitatea găsirii utilizatorilor săi pe baza numărului de telefon.

De asemenea, oficialii companiei spun că există multe informații duplicate în baza de date, astfel că numărul real de utilizatori ar trebui să fie mai mic decât numărul intrărilor totale din baza de date.

În urmă cu două luni, Facebook a fost amendată cu 5 miliarde de dolari de FTC pentru modul în care a gestionat cazul Cambridge Analytica.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
baza de date
securitate
hack