OpenAI lansează primul produs comercial, un AI cu mai multe aptitudini lingvistice

OpenAI lansează primul produs comercial, un AI cu mai multe aptitudini lingvistice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iun 2020

Marele laborator de inteligență artificială, OpenAI, care a adus sub aceeași umbrelă oameni și investiții de la mai mulți giganți din domeniul tehnologiei, și-a lansat, în sfârșit, oficial primul produs.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul produs comercial dezvoltat de OpenAI este un API lingvistic care își propune și deja este capabil să îndeplinească mai multe roluri în acest domeniu. OpenAI îl numește “the API”.

Algoritmul acestuia poate realiza un set larg de sarcini, de la traduceri, compuneri de poezii, editare de știri și răspunsuri la întrebări obișnuite, precum un asistent digital de smartphone.

Amazon întrerupe colaborarea cu poliția americană pe recunoaștere facială CITEȘTE ȘI Amazon întrerupe colaborarea cu poliția americană pe recunoaștere facială

Antrenarea “the API” a fost realizată prin parcurgerea unor mari cantități de creații lingvistice, care, conform celor de la OpenAI, însumează trilioane de cuvinte. Printre altele, “the API” a procesat tot ce este publicat pe Wikipedia.

Algoritmul “s-a înfruptat” și dintr-un mare număr de cărți, ceea îl ajută să răspundă la întrebări precum “Merită să citesc această carte în continuare?” Pe baza informațiilor pe care le are, AI-ul ar putea răspunde “Da, este interesantă până la final” sau “Nu, nu este genul tău”.

OpenAI își propune să dezvolte, prin “the API”, cel mai cel mai flexibil sistem de inteligență artificială din toate timpurile. Spre deosebire de algoritmi similari, care se concentrează pe anumite sarcini specifice, “the API” se dorește a fi un instrument cu scop general, care să fie utili pentru o gamă largă de task-uri ce țin de lingvistică.

În acest moment, “the API” se află într-o fază limitată de testare. Ulterior, acesta va fi vândut companiilor, care-l vor putea folosi pentru a-și dezvolta propriile instrumente de inteligență artificială.

OpenAI a fost înființat în 2015 și îl are pe lista membrilor fondatori pe Elon Musk. Printre investitori se numără Google, Facebook, Apple, Microsoft, Amazon Tencent și Baidu.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
lingvistica