OpenAI promite protecție legală pentru clienții Enterprise

OpenAI promite protecție legală pentru clienții Enterprise
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 nov 2023

OpenAI, compania care a creat ChatGPT, anunță un sistem de protecție pentru clienții Enterprise care ar putea fi chemați în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Chatboții, inclusiv ChatGPT, au fost antrenați procesând vaste cantități de informații disponibile online, de regulă publice.

Companii precum OpenAI, Microsoft, Google și altele își antrenează, astfel, soluțiile de AI fără să plătească vreun ban pentru site-urile sau cărțile pe care le „”scanează. În acest scop.

OpenAI anunță îmbunătățiri care vor face modelele sale de AI mai ieftine și cu mai multe funcționalități CITEȘTE ȘI OpenAI anunță îmbunătățiri care vor face modelele sale de AI mai ieftine și cu mai multe funcționalități

Soluția juridică în acest cazuri încă este un subiect controversat, iar, utilizatorii soluțiilor AI, în special companiile, se simt vulnerabili la posibile chemări în judecată.

Tocmai din aceste considerente, OpenAI anunță Copyright Shield, un sistem prin care promite că va proteja de litigii clienții companiei.

Prin Copyright Shield, compania spune că va acoperi cheltuielile de judecată. Această protecție va fi oferită doar companiilor (clienții Enterprise), nu și abonaților individuali care folosesc abonamentul ChatGPT Plus.

OpenAI se alătură, astfel, altor companii care au promis acest gen de protecție clienților, printre care se numără IBM, Microsoft, Amazon, Getty Images, Shutterstock și Adobe.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
chatbot