OpenAI renunță la una dintre vocile folosite de ChatGPT pentru că seamănă cu timbrul vocal al actriței Scarlett Johansson

OpenAI renunță la una dintre vocile folosite de ChatGPT pentru că seamănă cu timbrul vocal al actriței Scarlett Johansson
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

OpenAI spune că va elimina una dintre vocile folosite de ChatGPT după ce a fost asemănată cu glasul actriței Scarlett Johansson, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Utilizatorii au observat asemănarea în opțiunea vocală „Sky” a chatbot-ului, care citește răspunsurile cu voce tare utilizatorilor, când OpenAI a prezentat caracteristicile noului său model, scrie Hotnews.ro.

Google va lansa un VPN pentru smartphone-urile Pixel CITEȘTE ȘI Google va lansa un VPN pentru smartphone-urile Pixel

Upgrade-ul chatbot-ul său a atras comparații cu filmul Her din 2013, unde personajul lui Joaquin Phoenix se îndrăgostește de sistemul de operare al telefonului său, în timp ce Scarlett Johansson era vocea AI-ului Samantha.

OpenAI a spus că vocile disponibile în modul vocal al ChatGPT au fost „selectate cu atenție printr-un proces amplu de cinci luni”.

În noiembrie, Johansson a dat în judecată o aplicație de inteligență artificială (AI) care i-a folosit asemănarea fără permisiune într-o reclamă.

OpenAI a declarat că vocea sa „Sky” nu este destinată să fie o „imitație” a vedetei.

„Credem că vocile AI nu ar trebui să imite în mod deliberat vocea distinctivă a unei celebrități”, se spune într-o postare pe blog

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt