Oportunități digitale: Microsoft Azure ca pârghie de dezvoltare pentru companii (P)

Oportunități digitale: Microsoft Azure ca pârghie de dezvoltare pentru companii (P)
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 11 iul 2016

Noile modele tehnologice facilitează dezvoltarea sau extinderea unei afaceri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Deja o componentă consacrată între soluțiile de business management, sistemele de tip ERP (Enterprise Resource Planning) folosite pentru a monitoriza, administra și optimiza procesele esențiale, sunt nelipsite marilor companii. Dincolo de a asigura managementul digital al proceselor de business, soluțiile ERP sunt instrumente ideale de control al producției, al comenzilor sau a inventarului, dar și pentru resursele de orice fel – de la lichidități la materii prime și resurse umane.

Dacă până acum investițiile necesare pentru implementarea unei platforme ERP au făcut ca acestea să fie apanajul companiilor mari cu bugete de IT considerabile, cloud-ul schimbă această stare de fapt. Sistemul de tip ERP în cloud și modelul Software-as-a-Service (SaaS) dau posibilitatea companiilor mici și mijlocii să se bucure de aceleași avantaje tehnologice precum companiile mari, însă fără costurile aferente. Mai mult de atât, Gartner clasează transformarea proceselor de business, digitalizarea proceselor și renunțarea la procesele tranzacționale ca fiind principalele trenduri privind iBPMS (Intelligent Business Process Management Systems).

Dr Gerard, unul din cei mai mari producători de biscuiți și napolitane din Europa Centrală și de Est, și-a extins anul trecut operațiunile în România. La intrarea pe piața românească managementul Dr Gerard a căutat o soluție ERP care să răspundă atât nevoilor filialei locale de dezvoltare, cât și cerințelor de raportare și integrare la nivelul grupului. Au optat pentru SeniorERP Online, o soluție construită pe Microsoft Azure.

SeniorERP este primul produs ERP românesc ce rulează în cloud, dezvoltat de unul din pionerii modelului SaaS pe piața românească, Senior Software. SeniorERP oferă o modalitate de licențiere accesibilă, în baza unui abonament lunar, ceea ce înseamnă, pentru utilizator, costuri de achiziție, implementare și mentenanță scăzute comparativ cu modelul tradițional de soluție software ce au nevoie de propria infrastructură și, în final, permite minimizarea investițiilor necesare în IT&C și direcționarea resurselor pe dezvoltarea și consolidarea afacerii.

Soluția construită pe Microsoft Azure, una din cele mai performante platforme de cloud disponibile în acest moment – asigură atât infrastructura necesară cât și mediul de dezvoltare avansat necesar soluției ERP.

„Pentru noi, dincolo de povestea de succes local din spatele ERP-ului dezvoltat de Senior Software, au contat, în alegerea unui provider și adaptabilitatea sistemului la modelul de business al companiei precum și existența modulelor și funcționalităților necesare pentru buna gestionare a activității noastre de distribuție, capacitatea de personalizare a sistemului pe fluxurile unice ale companiei și posibilitatea de reconfigurare în cazul unor viitoare schimbări ale proceselor interne” a declarat Otilia Stanciu, country manager Dr. Gerard Romanânia. „Senior ERP a sprijinit filiala locală Dr. Gerard în adaptarea la legislația românească și la particularitățile mediului de afaceri local, oferind în același timp posibilitatea integrării sistemului cu platformele partenerilor pentru a asigura o comunicare B2B eficientă”.

În procesul de selecție a unei soluții ERP de departamentul de IT al grupului Dr Gerard a analizat atât soluții locale, cât și internaționale în căutarea unei soluții eficiente, complete, flexibile și capabilă să răspundă atât cerințelor de integrare ale grupului, conectivității cu partenerii dar și să poată susține integrarea activităților de producție în cazul unei achiziții locale.

”Avantajele specifice platformei de cloud de la Microsoft, precum accesul la infrastructura hardware de ultimă generație, serviciile de tip Data Center, backup și “fail-over” asociate, care elimină riscul pierderii datelor companiei, asigură disponibilitatea sistemului și a datelor 24×7 și ne oferă garanția unui mediu de lucru sigur”.

ERP-ul în platforma de cloud Microsoft Azure oferit de Senior Software a permis reducerea la minim a investițiilor în infrastructura software, fără a "sacrifica", însă, nevoia utilizării unui sistem ERP performant care să asigure gestionarea integrată a afacerii. „Dincolo de eliminarea costurilor cu serverele, găzduirea acestora, mentenanță, administrare, creare de backup-uri, instalare upgrade-uri software, managementul bazei de date, pentru noi este foarte importantă predictibilitatea costurilor. Iar abonamentul lunar SeniorERP include actualizările de versiuni ale sistemului, serviciile de mentenanță, backup, fail-over, și nu în ultimul rand garanția securității datelor, specifice platformei de cloud Microsoft Azure.”

Un alt avantaj este posibilitatea de extindere a ERP-ului cu noi module sau add-on-uri, precum și de integrare cu alte sisteme software utilizate de parteneri (operatori logistici, distribuitori, etc), pentru o comunicare mai eficientă cu aceștia. „Solutia ERP pe care am ales-o ne ajută să fim eficienți în ceea ce facem, să fim la rândul nostru flexibili față de clienții noștri, să ne evaluăm în timp real performanțele și, pe măsura extinderii, să adăugăm rapid noi module care să ne faciliteze atingerea obiectivelor de business.”

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft azure