Oppo se laudă cu un telefon care se va încărca în 15 minute

Oppo se laudă cu un telefon care se va încărca în 15 minute
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mar 2022

Compania chineză Oppo spune că următorul telefon pe care-l va lansa va folosi un sistem de care-l numește 150W SuperVOOC, ce va contribui la încărcarea completă în numai un sfert de oră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oppo a prezentat 150W SuperVOOC, un nou sistem de alimentare cu energie, care crește de la 80W la 150W puterea de încărcare a bateriei. Sistemul de 80W este deja folosite pe modelele Find X5 Pro și OnePlus 10 Pro, prezentate la MWC 2022.

150W SuperVOOC, spune producătorul chinez, va încărca de la 0% la 100% o baterie de 4.500mAh în numai 15 minute. O încărcare de 50% la 100% va fi realizată în 5 minute.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Spre deosebire de alte anunțuri similare, cel făcut acum de Oppo nu vorbește de un prototip, ci de o tehnologie funcțională, care va fi implementată pe următorul telefon OnePlus, ce urmează a fi lansat în al doilea trimestru al anului.

Mai mult, Oppo spune că noul său sistem nu va deteriora bateria în urma încărcării rapide, ci din contră - bateriile încărcate astfel vor avea un ciclu de viață mai lung, deteriorându-se mai lent în timp.

Bateriilor actuale le scade capacitatea la 80% după 800 de cicluri de încărcare, spune Oppo, care adaugă că bateriile încărate cu 150W SuperVOOC vor atinge 1.600 de cicluri înainte să le scadă capacitatea de înmagazinare a energiei la 80%.

Oppo mai are în lucru un sistem și mai rapid de încărcare, numit 240W SuperVOOC. Acesta încarcă o baterie de 4.500mAh în numai 9 minute. Despre acesta din urmă încă nu se știe când va fi implementat pe telefoanele companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
oppo
telefon
baterie