Oppo se laudă cu un telefon care se va încărca în 15 minute

Oppo se laudă cu un telefon care se va încărca în 15 minute
scris 8 mar 2022

Compania chineză Oppo spune că următorul telefon pe care-l va lansa va folosi un sistem de care-l numește 150W SuperVOOC, ce va contribui la încărcarea completă în numai un sfert de oră.

Oppo a prezentat 150W SuperVOOC, un nou sistem de alimentare cu energie, care crește de la 80W la 150W puterea de încărcare a bateriei. Sistemul de 80W este deja folosite pe modelele Find X5 Pro și OnePlus 10 Pro, prezentate la MWC 2022.

150W SuperVOOC, spune producătorul chinez, va încărca de la 0% la 100% o baterie de 4.500mAh în numai 15 minute. O încărcare de 50% la 100% va fi realizată în 5 minute.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Spre deosebire de alte anunțuri similare, cel făcut acum de Oppo nu vorbește de un prototip, ci de o tehnologie funcțională, care va fi implementată pe următorul telefon OnePlus, ce urmează a fi lansat în al doilea trimestru al anului.

Mai mult, Oppo spune că noul său sistem nu va deteriora bateria în urma încărcării rapide, ci din contră - bateriile încărcate astfel vor avea un ciclu de viață mai lung, deteriorându-se mai lent în timp.

Bateriilor actuale le scade capacitatea la 80% după 800 de cicluri de încărcare, spune Oppo, care adaugă că bateriile încărate cu 150W SuperVOOC vor atinge 1.600 de cicluri înainte să le scadă capacitatea de înmagazinare a energiei la 80%.

Oppo mai are în lucru un sistem și mai rapid de încărcare, numit 240W SuperVOOC. Acesta încarcă o baterie de 4.500mAh în numai 9 minute. Despre acesta din urmă încă nu se știe când va fi implementat pe telefoanele companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
oppo
telefon
baterie