Rusia vrea să legalizeze pirateria software

Rusia vrea să legalizeze pirateria software
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2022

În fața numeroaselor sancțiuni cu care se confruntă, Rusia lucrează la un plan de acțiune care include și reglementări privind folosirea fără licență a aplicațiilor software pe care unele companii au anunțat că nu le mai vând în această țară din cauza invadării Ucrainei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul Rusiei ia în calcul adoptarea unei reglementări care să permită folosirea programelor de calculator fără licență, legiferând, practiv, pirateria.

Viitoarea lege, care a fost confirmată de Ministerul Transformării Digitale, este luată în calcul în contextul în care multe companii vestice și-au oprit activitatea în Rusia, iar instituțiile guvernamentale și firmele rusești ar putea rămâne fără licență pentru folosirea unora dintre aplicații.

PayPal oprește furnizarea serviciilor în Rusia ca urmare a invadării Ucrainei CITEȘTE ȘI PayPal oprește furnizarea serviciilor în Rusia ca urmare a invadării Ucrainei

În acest context, Rusia va elimina reglementările ca prevăd pedepse pentru pirateria software.

În proiectul de lege există un paragraf care spune că reglementarea se aplică în cazul aplicațiilor software ale companiilor din țările care au impus sancțiuni economice Rusiei.

Prevederile privind folosirea fără licență a software-ului fac parte dintr-un amplu pachet de legi pe care Rusia le pregătește pentru a încerca să combată sancțiunile economice, numit „Plan de acțiuni prioritare pentru a asigura dezvoltarea economiei ruse în condițiile presiunii sancțiunilor externe”.

Mai multe companii de software, printre care Oracle, SAP și Microsoft, au anunțat încetarea vânzărilor și alte măsuri împotriva Rusie, ca urmare a invadării Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
piraterie
software