Orange, amendat cu 250 de milioane de euro pentru practici anticoncurențiale în Antile

Orange, amendat cu 250 de milioane de euro pentru practici anticoncurențiale în Antile
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2020

Grupul francez de telecomunicații Orange a fost condamnat de un tribunal din Paris să plătească despăgubiri rivalului Digicel, un operator de telecomunicații din Antile, pentru practici anticoncurențiale în Antilele franceze, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt de la Orange a confirmat faptul că Tribunalul de Apel de la Paris a decis săptămâna aceasta că Orange trebuie să plătească Digicel (fosta companie Bouygues Telecom Caraibes) despăgubiri în valoare de 181,5 milioane de euro și dobânzi în valoare de 68 milioane de euro. Purtătorul de cuvânt a precizat că aceasta este cea mai mare amendă impusă Orange și a adăugat că grupul analizează posibilitatea de a face recurs la o instanță superioară, scrie Agerpres.

Zoom s-a răzgândit: va fi criptare pentru toți CITEȘTE ȘI Zoom s-a răzgândit: va fi criptare pentru toți

În primă instanță, Tribunalul comercial din Paris a decis în anul 2017 că Orange trebuie să plătească o amendă mai mare, de 346 milioane de euro. Purtătorul de cuvânt de la Orange a precizat că grupul a plasat deja suma de 345 milioane de euro într-un cont escrow.

Dosarul datează de la începutul anilor 2000, când grupul Orange, controlat de statul francez, domina piața de telecomunicații din Martinica, Guadelupa și Guyana Franceză. Consiliul Concurenței din Franța a descoperit în 2009 că Orange a prejudiciat creșterea rivalilor pe aceste piețe, în special prin semnarea unor acorduri de exclusivitate cu distribuitorii independenți și magazinele de reparații, ceea ce a determinat Digicel să solicite despăgubiri.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
antile