Marea Britanie renunță la aplicația proprie pentru testarea și urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus în favoarea tehnologiei dezvoltate de Apple și Google

Marea Britanie renunță la aplicația proprie pentru testarea și urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus în favoarea tehnologiei dezvoltate de Apple și Google
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2020

Guvernul britanic a anunțat joi că va trece la utilizarea tehnologiei dezvoltate de Apple și Google pentru pentru testarea și urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus, renunțând la o aplicație creată în Marea Britanie, care nu funcționează suficient de bine pe iPhone-uri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Programul de testare și de urmărire este esențial pentru redeschiderea țării, dar a fost marcat de probleme. O aplicație pentru smartphone-uri dezvoltată de National Health Service (NHS) ar fi urmat să fie lansată la nivel național în luna mai, dar acest lucru nu s-a materializat, scrie News.ro.

Autoritatea antitrust din Australia: Achiziția Fitbit de către Google, prezent în România cu cel mai mare birou R&D din afara SUA, poate limita competiția în publicitatea online și e-sănătate CITEȘTE ȘI Autoritatea antitrust din Australia: Achiziția Fitbit de către Google, prezent în România cu cel mai mare birou R&D din afara SUA, poate limita competiția în publicitatea online și e-sănătate

Sistemul descentralizat al Google și Apple va beneficia de activitățile care au avut loc pe aplicația NHS la care s-a renunțat, au declarat Dido Harding, șeful programului de testare și de urmărire, și Matthew Gould, directorul general al diviziei de tehnologie a  serviciului de sănătate, NHSX.

Datele provenite din a doua săptămână a programului de testare și urmărire din Anglia au arătat că în timp ce peste 85.000 de oameni testați pozitiv la noul coronavirus au fost contactați în primele două săptămâni, peste 25% din cazurile pozitive nu au putut fi contactate.

”Să avem un sfert dintre cei testați pozitiv necontactați este o lacună a sistemului care trebuie rezolvată urgent”, a afirmat șeful politicii de sănătate din Partidul Laburist aflat în opoziție, Justin Madders.

Adoptarea de către Marea Britanie a sistemului descentralizat al aplicației are loc după ce un număr tot mai mare de țări europene, între care Italia, Elveția, Germania și Austria, au procedat în același mod.

Modelul de aplicție al Appe și al Google a nemulțumit însă guvernele pentru că pune pe primul plan confidențialitatea datelor utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
apple
google
coronavirus