Orange vrea să fie unul dintre cei doi operatori telecom rămași după consolidarea pieței din Europa

Orange vrea să fie unul dintre cei doi operatori telecom rămași după consolidarea pieței din Europa
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iun 2016

Orange consideră oportună consolidarea pieței europene de telecomunicații prin intermediul fuziunilor și achizițiilor, proces care ar putea propulsa cel mai mare operator telecom francez în fruntea clasamentului regional, potrivit directorului general al Orange, Stephane Richard.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Considerăm că Orange este unul dintre principalii jucători pe piața din Europa. Dacă la final vor rămâne unul sau doi (operatori), Orange va fi unul dintre ei, a spus Richard în timpul unei audieri în parlamentul francez, citat de Reuters.

Întrebat despre prezența statului francez în structura acționariatului companiei, Richard a replicat că Orange nu are nevoie de aportul financiar al guvernului, contrar situației în care se regăsesc majoritatea fostelor monopoluri de stat din Europa.

"Orange poate continua fără probleme în absența capitalului adus de stat. Nu avem nevoie de capitalul statului", a spus Richard.

Consiliul Concurenței face recurs împotriva deciziei de reducere a amenzii aplicate Vodafone în 2011 CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței face recurs împotriva deciziei de reducere a amenzii aplicate Vodafone în 2011

Guvernul francez deține o participație de 23% la Orange. Săptămâna trecută, președintele Franței, Francois Hollande, a declarat că statul intenționează să rămână un acționar major la Orange.

În prima parte a anului, Orange a încercat fără succes să fuzioneze cu Bouygues Telecom, numărul trei pe piața franceză de telefonie. Tranzacția, evaluată la 10 miliarde de euro, a eșuat din cauza divergențelor dintre președintele Bouygues, Martin Bouygues, și ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, legate de influența omului de afaceri în companie după finalizarea unui acord și reducerea participației statului francez.

Gervais Pellissier, adjunctul șefului Orange, a declarat ulterior că procesul de consolidare al pieței de telecomunicații este întârziat din cauza cerințelor impuse operatorilor de autoritățile de reglementare de la Bruxelles.  

Potrivit lui Pellissier, piața europeană de telecomunicații va rămâne extreme de fragmentată încă cel puțin unul sau doi ani.

Orange este cel mai mare grup de telecomunicații din Franța și unul dintre principalii jucători pe piața europeană de profil. Grupul deservește peste 263 milioane de clienți și are 157.000 de angajați la nivel mondial.

Compania este liderul pieței de telefonie mobilă din România cu 10,009 milioane de clienți la 31 martie și venituri de 935,5 milioane de euro în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
piata telecom
consolidare
europa
fuziuni