Passkey devine metoda implicită de logare pe Google

Passkey devine metoda implicită de logare pe Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 oct 2023

Google decretează „începutul sfârșitului pentru parole”, după ce a stabilit logarea cu passkey-uri ca metodă implicită de autentificare în cadrul serviciilor companiei, în locul clasicelor și nesigurelor parole.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Logarea în cadrul conturilor Google, pentru accesarea Gmail, YouTube, Drive sau a altor servicii ale companiei, se va face, de acum înainte, pe baza passkey-urilor în mod implicit.

Asta înseamnă că, data viitoare când se vor loga în contul Google, utilizatorilor li se va cere să folosească un așa-numit passkey în locul vechii parole.

Google lucrează la o versiune de buget a smartphone-ului Pixel 8 CITEȘTE ȘI Google lucrează la o versiune de buget a smartphone-ului Pixel 8

Passkey reprezintă o variantă mai sigură, mai comodă și mai rapidă de autentificare. Aceasta folosește două chei secrete - una este păstrată pe dispozitivul utilizatorului, iar alta este stocată pe serverele serviciilor online. Acestea sunt comparate pentru confirmarea identității.

Pentru utilizator, autentificarea cu passkey se rezumă la verificarea facială ori a amprentei. De exemplu, un utilizator care a creat un passkey pe iPhone, se va loga direct cu Face ID, fără a mai fi nevoie să memoreze și să tasteze parola.

Logarea cu parolă rămâne una dintre opțiunile disponibile pentru accesarea conturilor Google, însă, doar ca alternativă la passkey.

Alături de Apple și Microsoft, Google a fost unul dintre primii și cei mai importanți susținători ai acestei tehnologii.

viewscnt
Afla mai multe despre
passkey
google
securitate