Patru congresmeni americani cer Apple și Google să răspundă la întrebări legate de practicile privind datele clienților

Patru congresmeni americani cer Apple și Google să răspundă la întrebări legate de practicile privind datele clienților
scris 10 iul 2018

Patru congresmeni influenți din Camera Reprezentanților au scris luni directorilor generali ai Apple și Alphabet, compania mamă a Google, întrebându-i despre practicile legate de confidențialitatea datelor clienților, cum ar fi cele privind locul în care se află aceștia sau confidențialitatea datelor de pe telefoanele mobile, transmite Reuters.

Președintele Comisiei pentru Energie și Comerț, Greg Walden, împreună cu alți trei republicani de rang înalt din comisie au scris companiilor pentru a afla politicile acestora privind accesul unor terți la datele clienților lor și colectarea și utilizarea datelor audio înregistrate, precum și informațiile referitoare la localizarea utilizatorilor prin intermediul telefoanelor iPhone și Android, scrie News.ro.

Reprezentanții Alphabet nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii, iar un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze.

Furnizorul clujean de soft AROBS cumpără 2 companii din Olanda și Belgia CITEȘTE ȘI Furnizorul clujean de soft AROBS cumpără 2 companii din Olanda și Belgia

Scrisorile menționează informații potrivit cărora smartphone-urile pot, în unele situații, să colecteze date audio din conversațiile utilizatorilor care au loc în apropierea unui smartphone, pentru a capta fraze precum ”OK Google” sau ”Hei Siri”. Potrivit scrisorilor, au existat sugestii că aplicații ale unor terți au acces și folosesc aceste date fără să informeze utilizatorii.

Congresmenii întreabă în scrisori dacă Google Android și iPhone-urile fac înregistrări audio fără consimțământul utilizatorilor și informează că membrii comisiei ”analizează practicile de afaceri care pot avea impact asupra vieții private a americanilor”.

Scrisoarea adresată Alphabet arată că Google a anunțat în iunie 2017 modificări ale Gmail care urmau să blocheze scanarea conținutului emailurilor utilizatorilor pentru personalizarea publicității, în interesul securității și confidențialității datelor.

Comisia a citat un articol publicat săptămâna trecută de Wall Street Journal potrivit căruia Google încă permite unor terți să acceseze conținutul emailurilor utilizatorilor, inclusiv mesajele text, semnăturile prin email și alte date, pentru personalizarea conținutului.

Scrisorile cer ambelor companii să răspundă întrebărilor până pe 23 iulie.

În luna aprilie, reprezentanți ai Facebook, inclusiv directorul general Mark Zuckerberg, au fost audiați în Congres în legătură cu practicile companiei în domeniul confidențialității datelor utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google