Peste 30 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la nivel mondial, până în 2020

Peste 30 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la nivel mondial, până în 2020
scris 2 dec 2019

Peste 30 de miliarde de dispozitive vor fi conectate, până în 2020, și vor genera date pentru ca orașele să devină cu adevărat inteligente, reiese dintr-un nou studiu global realizat de Oracle, prezentat recent în cadrul Smart Cities Expo World din Barcelona.

Conform cercetării, orașele incluse în categoria "Avansați" înregistrează progrese în ceea ce privește interconectarea ecosistemului urban și au beneficii din proiecte inteligente. În topul primelor 100 de orașe se regăsește și Bucureștiul (locul 61). "(...) capitala țării noastre înregistrează cele mai bune progrese pentru operațiuni inteligente în domeniile mobilității și transportului (informații despre transport în timp real și gestionarea traficului, stații de încărcare electrică, sisteme inteligente pentru depozitarea coletelor etc.), în energie și apă (contoare inteligente de electricitate și apă, iluminat inteligent, întreținere predictivă) și în zona de guvernare și finanțe (plăți digitale și depunere de taxe, portal de date city și aplicații mobile)", se precizează în studiu.

Înțelegere RCS&RDS - AKTA pentru servicii către clienți rezidențiali și infrastructură CITEȘTE ȘI Înțelegere RCS&RDS - AKTA pentru servicii către clienți rezidențiali și infrastructură

La nivel global, randamentul mediu al investițiilor în inițiative hiperconectate variază între trei și patru procente, scrie Agerpres.

De asemenea, Inteligența Artificială, Blockchain și biometria sunt din ce în ce mai răspândite, orașele utilizând aceste tehnologii în zonele urbane importante, cum ar fi infrastructura IT și telecomunicațiile, mobilitatea și transportul, sistemele de plăți și financiare și securitatea fizică și digitală.

În privința securității cibernetice se menționează că este necesară o planificare atentă. Studiul a dezvăluit că jumătate dintre cei 100 de lideri ai orașelor nu se simt pregătiți corespunzător pentru atacurile cibernetice.

Totodată, în timp ce securitatea fizică și digitală se află în topul listei de priorități, implicarea și satisfacția cetățenilor au ajuns în primele cinci obiective. Astfel, 33% dintre liderii inovatori din America de Nord au numit ofițeri șefi pentru experiența cetățenilor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
conexiuni