Autoritățile pentru concurență din UE investighează Google pentru modul în care colectează datele

Autoritățile pentru concurență din UE investighează Google pentru modul în care colectează datele
scris 2 dec 2019

Autoritățile pentru concurență din Uniunea Europeană investighează modul în care Google colectează datele cliențior săi, ceea ce sugerează că operatorul celui mai popular motor de căutare pe internet din lume rămâne în atenția Comisiei Europene în pofida amenzilor uriașe pe care le-a aplicat companiei americane, transmite Reuters.

Autoritățile de reglementare din Europa și Statele Unite analizează modul în care marile companii de tehnologie gestionează și folosesc datele pentru a obține câștiguri, scerie News.ro.

Executivul UE a anunțat în weekend că solicită informații despre modalitatea și motivul pentru care Google, divizie a grupului Alphabet, colectează date.

Serviciile ilegale de IPTV din UE produc aproape 1 miliard de euro pe an CITEȘTE ȘI Serviciile ilegale de IPTV din UE produc aproape 1 miliard de euro pe an

”Comisia a trimis chestionare în cadrul unei investigații preliminare referitoare la practicile Google legate de colectarea și utilizarea datelor. Investigația preliminară este în curs”, a informat Comisia printr-un email.

Un document văzut de Reuters arată că UE se concentrează pe date legate de serviciile de căutare locale, publicitatea online, servicii de publicitate țintită, servicii de logare, browsere web și altele.

În ultimii doi ani, comisarul pentru Concurență Margrethe Vestager a aplicat Google amenzi în valoare cumulată de peste 8 miliarde de euro și a ordonat companiei să își schimbe practicile de afaceri.

Google a anunțat că folosește datele pentru a-și îmbunătăți serviciile și că utilizatorii își pot gestiona, șterge și transfera datele oricând.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
date personale