Piața PC-urilor în ultimul trimestru al anului trecut, cea mai mare scădere din ultimii doi ani

Piața PC-urilor în ultimul trimestru al anului trecut, cea mai mare scădere din ultimii doi ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 ian 2019

În ultimul trimestru al anului trecut vânzările de PC-uri au scăzut cu 3,7% față de aceeași perioadă din 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toți producătorii de PC-uri au vândut împreună 68,1 milioane de unități în ultimul trimestru, conform statisticii publicate de IDC.

Piața PC-urilor a scăzut în Q4 2018 cu 3,7 procente, reprezentând cea mai mare scădere din Q3 2016 până în prezent. În primele trei trimestre ale anului, scăderea a fost de aproximativ 0,4%.

IDC susține că nu cererea a fost problema în ultimul trimestru, cel puțin nu la început. Aceasta a scăzut spre finalul trimestrului din cauza volatilității de pe piața capitalurilor.

Avertismentul după ordonanța Guvernului privind măsurile fiscale are rapid urmări: Digi majorează tarifele lunare. Noile prețuri și de când va fi aplicată scumpirea CITEȘTE ȘI Avertismentul după ordonanța Guvernului privind măsurile fiscale are rapid urmări: Digi majorează tarifele lunare. Noile prețuri și de când va fi aplicată scumpirea

Scăderea cererii pentru PC-uri a început să fie raportată de comercianți după perioada reducerilor de Black Friday.

Gartner completează peisajul celui de-al patrulea trimestru al anului cu stocurile insuficiente de procesoare cu care s-au confruntat producătorii de PC-uri care în anumite momente nu au putut să satisfacă cerea din această cauză.

În această perioadă, Intel a întâmpinat dificultăți tehnice în producerea procesoarelor. Cei de la Gartner se așteaptă ca vânzările de PC-uri să-și revină în 2019.

În ceea ce privește producătorii, primele cinci locuri sunt ocupate, în ordine, de Lenovo, HP, Dell, Apple și Acer.

După ce în urmă cu an Lenovo și HP aveau aceeași cotă de piață, Q4 2018 arată că producătorul chinez (24,6%) a reușit să pună deja un procent de cotă de piață în fața HP (23,6%).

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
dell
apple
acer