Piața smartphone-urilor a avut cel mai slab T3 din ultimii 8 ani

Piața smartphone-urilor a avut cel mai slab T3 din ultimii 8 ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 oct 2022

Livrările de smartphone-uri au înregistrat o scădere semnificativă în al treilea trimestru al anului, Apple fiind, din nou, singurul producător care reușește să crească ușor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Doar 301 milioane de smartphone-uri au fost livrate în al treilea trimestru al acestui an, conform estimărilor realizate de Counterpoint Research. Piața a scăzut cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Este cel mai slab T3 pentru producătorii de smartphone-uri din 2014 până în prezent.

Elon Musk este proprietarul Twitter CITEȘTE ȘI Elon Musk este proprietarul Twitter

Liderul pieței Samsung a scăzut cu 8% de la an la an, după ce a livrat 64 de milioane de unități, dar a reușit să crească față de trimestrul anterior cu 5%.

Au mai scăzut Xiaomi cu 9%, Oppo și Vivo cu câte 23%.

Singurul producător din top 5 care a rămas pe plus este Apple, care înregistrează o creștere ușoară de doar 2% față de anul anterior.

Situația dificilă a pieței este pusă de analiștii de la Counterpoint Research pe seama a trei condiții - invadarea Ucrainei de Rusia, tensiunile economice dintre Statele Unite și China, precum și presiunea pusă de inflație în mai multe regiuni ale lumii.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
apple
samsung
xiaomi
oppo
vivo