Piața smartwatch-urilor a crescut semnificativ în ultimul trimestru

Piața smartwatch-urilor a crescut semnificativ în ultimul trimestru
scris 11 nov 2019

Ceasurile inteligente își continuă marșul triumfal din ultimii ani, piața globală înregistrând în continuare o creștere accelerată, în cea mai mare parte în favoarea Apple.

În ultimul trimestru, conform Strategy Analytics, au fost livrate 14,2 milioane de unități. Față de aceeași perioadă a anului trecut, cifra reprezintă o creștere de 42%.

În continuare, această piață are trei jucători importanți, Apple, Samsung și Fitbit (achiziționat recent de Google).

Apple își menține poziția de lider și chiar se distanțează, după ce a livrat 6,8 milioane de ceasuri, cu 51% mai mult decât cele 4,5 milioane de ceasuri livrate în urmă cu an.

Gigantul Apple își fixează sediul din România lângă stația de metrou Politehnica și viitoarele birouri Microsoft CITEȘTE ȘI Gigantul Apple își fixează sediul din România lângă stația de metrou Politehnica și viitoarele birouri Microsoft

Producătorul Apple Watch are acum o cotă de 48% din piață, cu trei procente mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Cu o creștere procentuală de 73%, Samsung crește de 1,1 milioane în urmă cu un an la 1,9 milioane unități livrate în Q3 2019. Coreeni sunt acum pe locul doi.

Cea mai nouă achiziție Google, Fitbit a crescut de la 1,5 milioane de unități la 1,6 milioane de unități, însă cota de piață a companiei a scăzut de la 15% la 11%.

34% din piață este deținută de “ceilalți producători”, categorie din care fac parte numeroși producători chinezi, inclusiv Huawei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
smartwatch
apple
samsung
fitbit