Platforma de socializare Truth Social a lui Donald Trump, interzisă în Google Play

Platforma de socializare Truth Social a lui Donald Trump, interzisă în Google Play
scris 31 aug 2022

Platforma de socializare Truth Social, creată de Trump Media and Technology Group, este indisponibilă în magazinul Google Play, din cauza îngrijorărilor legate de moderarea conținutului, relatează CNBC.

Google a spus că aplicația nu are sisteme eficiente pentru moderarea conținutului generat de utilizatori, ceea ce încalcă termenii și condițiile magazinului, scrie News.ro

Gigantul chinez Geely și un grup petrolier discută să cumpere acțiuni la unitatea de motoare a Renault, care va include Uzina Mecanică Mioveni CITEȘTE ȘI Gigantul chinez Geely și un grup petrolier discută să cumpere acțiuni la unitatea de motoare a Renault, care va include Uzina Mecanică Mioveni

”La 19 august, am notificat Truth Social cu privire la mai multe încălcări ale politicilor standard în aplicația actuală trimisă și am reiterat că existența unor sisteme eficiente de moderare a conținutului generat de utilizatori este o condiție a termenilor și condițiilor noastre pentru ca orice aplicație să fie disponibilă pe Google Play”, a declarat marți compania de tehnologie, care este deținută de grupul Alphabet, pentru CNBC.

Axios a scris pentru prima dată despre declarația Google.

Restricția înseamnă că utilizatorii de dispozitive cu sistemul de operare Android, care reprezintă 44% dintre utilizatorii de smartphone-uri din SUA, nu pot descărca aplicația.

Google nu va lăsa aplicația să funcționeze până când problemele de conținut nu vor fi rezolvate.

Truth Social a recunoscut preocupările Google și a spus că va lucra pentru a rezolva aceste probleme, potrivit Axios.

CEO-ul Trump Media and Technology Group, Devin Nunes, a spus o poveste diferită. Fostul parlamentar, care a fost unul dintre cei mai convinși aliați ai fostului președinte Donald Trump în Congres, a spus că decizia depinde de Google și nu depinde de politicile Truth Social.

”Când vom fi disponibili pe Android? Ei bine, uite, asta depinde de magazinul Google Play. Așteptăm ca ei să ne aprobe, nu știu ce durează atât de mult. Cu siguranță ar fi bine dacă ne-ar aproba”, a spus Nunes la podcastul ”Just the News Not Noise”.

Google a spus că declarațiile lui Nunes reprezintă greșit dialogul în curs dintre Trump Media și magazinul Play. Google a reiterat că încălcările Truth Social și pașii pentru a le remedia au fost comunicate în mod clar companiei.

Trump Media and Technology Group a făcut aplicația disponibilă pentru precomandă pe Android la începutul lunii august. Serviciul este disponibil în App Store Apple.

YouTube, divizie a Google, a suspendat canalul lui Trump. Utilizatorii Android pot accesa în continuare Truth Social prin intermediul site-ului web al platformei.

Restricția este unul dintre numeroasele obstacole cu care se confruntă aplicația fostului președinte. Truth Social a fost creată ca o alternativă de ”liberă exprimare” la Twitter, după ce Trump a fost interzis pe platformă pentru tweet-urile sale legate de revolta de la Capitoliul din 6 ianuarie 2021.

Trump, care a avut aproximativ 88 de milioane de urmăritori pe Twitter, are aproximativ 4 milioane de urmăritori pe Truth Social, unde continuă să susțină afirmații false despre alegeri. El se confruntă cu o anchetă penală pentru dosarele secrete guvernamentale pe care le-a luat cu el la casa sa din Mar-a-Lago din Florida și ia în considerare o altă candidatură la Casa Albă.

Trump Media urma să devină publică printr-o fuziune cu Digital World Acquisition Corporation, o companie de achiziții cu scop special. Termenul limită este 8 septembrie, deși DWAC a solicitat o întârziere de până la un an.

DWAC i-a avertizat pe acționari că o scădere a popularității fostului președinte ar putea afecta aplicația și că, fără întârziere, compania de achiziție ar putea fi nevoită să lichideze.

DWAC a programat o adunare a acționarilor pentru 6 septembrie, cu două zile înainte de data limită actuală a fuziunii. Acțiunile companiei, care au atins 97 de dolari în martie, au scăzut cu aproximativ 50% până la 25 de dolari în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
truth social
donald trump