ABN Systems, care deține marca Tellur, pregătește intrarea în America de Sud. Acțiunile sar la bursă

ABN Systems, care deține marca Tellur, pregătește intrarea în America de Sud. Acțiunile sar la bursă

George Barbu, CEO al ABN Systems International

scris 30 aug 2022

ABN Systems, jucător pe pieța de accesorii telecom și produse Smart Home din România, care deține marca Tellur, a înregistrat o cifră de afaceri de 49,74 milioane de lei (10,10 milioane de euro), în primul semestru (S1) din 2022. În pofida creșterii accelerate a inflației, cu scumpiri consistente la energie și transporturi, precum și a climatului de incertitudine generat de războiul din Ucraina, cifra de afaceri a companiei s-a menținut la un nivel similar cu cea din S1 2021.

Profitul net al ABN Systems s-a situat la 1,88 milioane de lei (382.800 de euro), în primul semestru din 2022, iar EBITDA a fost de 2,84 milioane de lei (578.600 de euro).

Hackerii au dobândit acces la conturile mai multor utilizatori ai serviciului Authy CITEȘTE ȘI Hackerii au dobândit acces la conturile mai multor utilizatori ai serviciului Authy

ABN Systems a deschis o companie subsidiară în Houston, Texas, care va servi drept bază pentru operațiunile din America de Nord și, pe viitor, America de Sud - unde este vizată, în primul rând, Brazilia, cea mai mare piață de profil. 

Reacția la bursă este pozitivă, la debut, titlurile ABN Systems având un salt de aproape 30%. În zona de 1,5000 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății s-ar situa la 65,99 milioane lei (13,55 milioane euro).

„Prima jumătate a acestui an nu a fost deloc ușoară pentru aproape nicio companie, din cauza creșterilor generalizate de prețuri, cu impactul cel mai puternic resimțit în privința costurilor energiei și transporturilor. Acestei provocări i s-a adăugat războiul din Ucraina, ce a sporit incertitudinea și a mărit timpii de livrare pentru unele produse. Cu toate acestea, suntem mulțumiți că am reușit să ne menținem cifra de afaceri și să încheiem perioada cu profit, deschizând noi perspective de creștere pe viitor. În acest sens, merită subliniată lansarea gamei Tellur Green, pe toate piețele unde se vinde brandul Tellur.

Inclusiv în domeniul IT&C, viitorul aparține unor astfel de produse prietenoase cu mediul și ne bucurăm că suntem deschizători de drumuri. De asemenea, faptul că anul 2022 va fi al doilea an de vânzări Tellur în SUA și primul an de vânzări în India ne dă încredere că, dincolo de orice turbulențe economice, strategia noastră de intrare cu un brand propriu, 100% românesc, pe mari piețe globale, va da roade. Le mulțumesc colegilor, grație cărora ABN Systems a încheiat, profitabil, un semestru dificil, precum și investitorilor care sunt alături de noi”, a declarat George Barbu, CEO al ABN Systems International.

Pentru cel de-al doilea semestru din 2022, ABN Systems așteaptă să se cunoască rezultatele altor demersuri efectuate în prima jumătate a anului, precum începerea vânzărilor în India, după îndeplinirea tuturor formalităților de intrare pe această mare piață, semnarea de noi contracte de distribuție în Bahrain, Croația și Slovenia, precum și contractarea unui agent care va promova brandul Tellur în țările DACH: Germania, Austria și Elveția.

Fondată în 2002, ABN Systems International, deținătoarea brandului Tellur este prezentă pe piețe din peste 30 de țări, de pe 4 continente.

viewscnt
Afla mai multe despre
abn systems
tellur