Polițiștii americani folosesc datele de localizare culese de Google în investigarea crimelor

Polițiștii americani folosesc datele de localizare culese de Google în investigarea crimelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2018

Prin identificarea persoanelor aflate în vecinătatea și la ora comiterii unei crime, polițiștii din Statele Unite își cresc cercul de martori și pot strânge dovezi suplimentare care pot fi folosite în proces.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În două cazuri petrecute în ultimele 6 luni în orașul Raleigh din Carolina de Nord, poliția a folosit mandate pentru a cere de la Google datele de localizare ale tuturor persoanelor care s-au aflat în apropierea zonelor în care s-au comis crimele.

Într-unul din cazuri cei de la Google au trimis către poliție datele unice de identificare a tuturor celor care se aflau pe o arie de 260 de metri. În cel de-al doilea caz, au fost identificate persoanele din câteva zeci de apartamente care se aflau acasă la ora comiterii crimei și ar fi putut auzi ceva.

Microsoft lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri electronice CITEȘTE ȘI Microsoft lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri electronice

Cei de la Google au refuzat să comenteze informațiile, însă, conform reprezentanților poliției, mandatele nu au vizat doar posesorii de smartphone-uri cu Android, ci orice deținător de telefon care a folosește serviciile Google.

Toate dispozitivele moderne folosesc o combinație de informații pentru a realiza localizarea dispozitivelor, incluzând aici GPS-ul, WiFi-ul și rețelele mobile. Chiar dacă utilizatorul dezactivează funcția de localizare, atâta vreme cât este conectat la o rețea mobile sau Wi-Fi tot poate fi localizat.

Conform celor de la Google, compania americană a primit în ultimii ani la fiecare 6 luni între 75.000 și 80.000 de cereri de acces la datele utilizatorilor săi și a oferit accesul la aproximativ 65% dintre cererile primite.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
politie
localizare