Microsoft lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri electronice

Microsoft lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri electronice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2018

Microsoft a anunțat că lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri electronice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul american Microsoft vrea să creeze o platformă universală de jocuri, care să livreze titlurile dorite celor interesați prin streaming, într-o manieră și împachetare similară serviciului de streaming pentru filme și seriale Netflix.

Conform lui Kareem Choudhry, șeful diviziei de jocuri prin cloud a celor de la Microsoft, viitorul serviciu de jocuri al companiei ar urma să livreze orice joc, pe orice platformă, dărâmând barierele dintre diferitele sisteme disponibile precum desktop, telefoane sau console de jocuri.

Serviciul celor de la Microsoft ar urma să furnizeze jocurile prin intermediul conexiunii la internet, pe bază de abonament, într-o manieră similară de funcționare cu Netflix.

Cererea de angajare completată de Steve Jobs cu patru decenii în urmă a fost adjudecată la licitație pentru 174.000 de dolari CITEȘTE ȘI Cererea de angajare completată de Steve Jobs cu patru decenii în urmă a fost adjudecată la licitație pentru 174.000 de dolari

Microsoft ar putea oferi jocuri produse de o gamă largă de dezvoltatori. Scopul companiei este ca prin viitorul serviciu să se adreseze unei piețe de gaming care poate ajunge la două miliarde de utilizatori.

Choudhry nu a putut vorbi de o dată de lansare a viitorului serviciu, însă a spus că acesta constituie unul din focusurile companiei americane, ceea înseamnă că îi sunt alocate resurse importante.

Rămâne de văzut cum va convinge Microsoft dezvoltatorii și publisheri precum Sony sau Nintendo să-și înscrie jocurile pe serviciul de streaming. Cert este că, tehnic, acest serviciu poate deveni posibil grație tehnologiilor cloud, care pot procesa la nivel de server jocurile pentru a le livra pe orice dispozitiv apt de gaming și conectat la internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
jocuri