Posesorii de telefoane Samsung Galaxy Note 7, avertizați să nu mai folosească dispozitivele

Posesorii de telefoane Samsung Galaxy Note 7, avertizați să nu mai folosească dispozitivele
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 sep 2016

Compania sud-coreeană Samsung Electronics și comisia americană pentru protecția consumatorilor (CPSC) au cerut posesorilor de telefoane Galaxy Note 7 să închidă și să nu mai folosească dispozitivele mobile, din cauza pericolului ca acestea să ia foc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Avertismentul, emis la o zi după ce Administrația Federală pentru Aviație (FAA) a recomandat “ferm” pasagerilor să nu deschidă telefoanele la bordul avioanelor, are loc în contextul în care Samsung a anunțat o rechemare voluntară a celor 2,5 milioane de telefoane Galaxy Note 7 livrate până la descoperirea problemei.

Posesorii de Note 7 își vor putea înlocui telefoanele cu unele noi și vor primi câte un card de cadouri în valoare de 25 dolari, scrie Wall Street Journal.

Potrivit unui comunicat al companiei sud-coreene, Samsung lucrează cu autoritățile americane la elaborarea unui "plan de acțiune rectificativ" pentru a expedia procedurile în vederea obținerii aprobării CPSC pentru rechemarea dispozitivelor mobile.

Galaxy Note 7, acuzat că ar fi cauza unora incendii CITEȘTE ȘI Galaxy Note 7, acuzat că ar fi cauza unora incendii

La rândul ei, instituția americană pentru protecția consumatorilor a spus că "va analiza rapid dacă înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7 reprezintă o soluție acceptabilă pe care Samsung sau operatorii de telefonie mobilă să o prezinte consumatorilor". Conform CPSC, un anunț privind o eventuală rechemare oficială a dispozitivelor afectate va fi emis "cât mai curând posibil".

Samsung a anunțat săptămâna trecută că oprește vânzările telefoanelor Galaxy Note 7, urmând să recheme de pe piață 2,5 milioane de aparate, după ce mai mulți consumatori s-au plâns că bateriile smartphone-urilor iau foc. Totodată, compania a decis să amâne lansarea Note 7 pe unele piețe importante din Europa, precum Marea Britanie și Franța, potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap.

Anunțul a provocat scăderea puternică a prețului acțiunilor Samsung, până la minime record, iar unii analiști estimează că rechemarea și înlocuirea telefoanelor se va reflecta în scăderea veniturilor companiei cu până la 5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy note 7
rechemare
avertisment