Președintele Uber demisionează după doar 6 luni, o perioadă cu multe scandaluri

Președintele Uber demisionează după doar 6 luni, o perioadă cu multe scandaluri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 mar 2017

Șeful Uber, Jeff Jones, a decis să renunțe la funcția de conducere a companiei după numai 6 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși scurtă, perioada în care Jones a condus Uber a fost plină de evenimente, de cele mai multe ori negative. Printre acestea, mai multe acuze de hărțuire sexuală în cadrul companiei și procesul intentat de Waymo, divizia de mașini autonome a Alphabet.

Publicația americană Recode, cea care a scris prima despre demisia lui Jeff Jones, susține că aceasta vine ca urmare directă a controverselor în care compania a fost implicată în ultimele luni și că a fost cerută de executivii Uber.

În ultima perioadă, Uber a părut că o ține dintr-un scandal în altul. Poate cea mai dăunătoare pentru imaginea companiei a fost campania #DeleteUber. Un număr important de utilizatori au decis să renunțe la serviciile Uber, după ce compania a fost acuzată că profită de politicile imorale ale președintelui Trump.

Șeful de la Apple vrea o integrare încă și mai mare a Chinei în comerțul global CITEȘTE ȘI Șeful de la Apple vrea o integrare încă și mai mare a Chinei în comerțul global

Un alt scandal important în care Uber a fost implicat recent este cel al hărțuielilor sexuale. Mai mulți angajați sau plâns de acest lucru, precum și de faptul că șefii companiei ar fi ignorat în repretate rânduri plângerile în acest sens.

Nu în ultimul rând, Alphabet a dat în judecată Uber, acuzând că aceștia folosesc tehnologii secrete furate prin intermediul Otto, o unitate specializată în tehnologii de conducere autonomă cumpărată de Uber.

Jeff Jones nu este singurul nume important care părăsește compania. La finele lunii februarie a mai plecat vicepreședintele și fostul inginer Google, Amit Singhal.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber