Primele teste ale noului cip Apple M2 Ultra confirmă promisiunile companiei americane

Primele teste ale noului cip Apple M2 Ultra confirmă promisiunile companiei americane
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iun 2023

M2 Ultra, cel mai performant nou cip lansat recent de Apple, a ajuns să fie trecut prin testele sintetice pentru a-i fi verificată performanța, iar rezultatele arată că sporul de performanță este exact cel anunțat de Apple la WWDC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul cip Apple M2 Ultra a fost testat cu Geekbench 6, soluția de teste sintetice pentru procesoare. Acesta a trecut de 2.800 de puncte în mod single core și 21.700 de puncte în mod multi-core.

Scorurile confirmă ceea ce Apple a spus la WWDC, anume că M2 Ultra are un procesor mai rapid cu 20% decât M1 Ultra și că, așa cum era de așteptat, este cel mai performant cip produs de Apple până acum.

Google Chrome pentru desktop va fi actualizat cu securitate biometrică CITEȘTE ȘI Google Chrome pentru desktop va fi actualizat cu securitate biometrică

M2 Ultra va fi inclus în noile Mac Studio și Mac Pro, care vor fi disponibile începând din această săptămână.

Noul Mac Pro, conform Apple și scorurilor obținute în testele sintetice, este de aproximativ două ori mai performant decât cea mai rapidă versiune cu procesor Intel.

Această informație nu este doar folosită pentru a arăta că cipurile Apple sunt net superioare celor făcute de Intel, ci are o relevanță în plus - noul Mac Pro este de două ori mai performant decât cea mai rapidă versiune cu cip Intel și costă aproape la jumătate față de aceasta. Noul Mac Pro costă de la 7000 de dolari, în vreme ce un Mac Pro cu procesor Intel cu 28 de nuclee costa de la 13.000 de dolari.

Noile Mac Studio și Mac Pro pot fi comandate încă de când au fost prezentate la WWDC, însă, vor fi disponibile de marți, 13 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cip
m2 ultra
mac studio
mac pro