Problemele Facebook, oportunitate pentru Telegram: a înregistrat 3 milioane de utilizatori noi miercuri

Problemele Facebook, oportunitate pentru Telegram: a înregistrat 3 milioane de utilizatori noi miercuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mar 2019

Nefuncționarea vreme de mai bine de jumătate de o zi a aplicațiilor deținute Facebook, a creat o oportunitate rară pentru Telegram.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În ziua în care serviciile Facebook, inclusiv WhatsApp și Messenger, au funcționat intermitent sau deloc vreme de aproximativ 14 ore, Telegram a înregistrat 3 milioane de conturi noi, cu mult peste media zilnică.

Anunțul a fost făcut de Pavel Durov, fondatorul Telegram care spune că cel mai probabil motiv pentru această creștere bruscă este tocmai indisponibilitatea prelungită a serviciilor de comunicare deținute de Facebook.

În ciuda faptului că 3 milioane de conturi noi într-o zi este un record de invidiat, nu este garantat că toți acești utilizatori vor folosi în continuare Telegram, după ce serviciile Facebook și-au revenit complet.

Facebook, după problemele de accesare de miercuri: Nu a fost un atac cibernetic CITEȘTE ȘI Facebook, după problemele de accesare de miercuri: Nu a fost un atac cibernetic

Deși departe de cei peste 1 miliard de utilizatori care folosesc Facebook Messenger sau WhatsApp, Telegram este unul dintre cei mai importanți rivali, cu 200.000 de utilizatori lunari în urmă cu an, când a fost făcut ultimul anunț oficial.

Telegram se laudă cu “intimitatea reală” pe care o oferă utilizatorilor săi și oferă o serie întreagă de facilități care nu se regăsesc în cadrul produselor Facebook.

Pavel Durov, fondatorul Telegram, a părăsit Rusia în 2014 din cauza lipsei libertății de exprimare pentru care acuză regimul condus de Vladimir Putin. Durov deține și rețeaua sociala VK.com.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
chat
facebook