Google lansează prima versiune de test pentru următoarea versiune de Android

Google lansează prima versiune de test pentru următoarea versiune de Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mar 2019

Android Q, noua iterație a sistemului de operare Google pentru smartphone-uri, care va fi lansat anul acesta, este disponibil oficial în variantă beta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scopul lansării aceste versiuni este, în primu rând, descoperirea câtor mai multe bug-uri cu ajutorul comunității de utilizatori și îmbunătățirea funcționării facilităților nou implementate.

În al doilea rând, dezvoltatorii de aplicații și producătorii de telefoane pot vedea pe viu cum urmează să arate noua versiune de Android pentru a gândi din timp optimizările și îmbunătățirile necesare propriilor produse.

Această primă versiune de test este compatibilă doar cu telefoanele din seria Pixel, produse de Google. O compatibilitate lărgită este așteptată într-o versiune ulterioară.

Facebook este investigată pentru modul în care a acordat altor companii acces la datele utilizatorilor săi CITEȘTE ȘI Facebook este investigată pentru modul în care a acordat altor companii acces la datele utilizatorilor săi

Android Q promite mai multe îmbunătățiri și noutăți, în frunte cu suportul pentru smartphone-urile pliabile. Într-o primă fază, inginerii Google vor să se asigure că interfața grafică este afișată corect în toate cazurile, indiferent de direcția în care producătorii aleg să se facă plierea, de numărul sau dimensiunea ecranelor etc.

O altă prioritatea este continuitatea în utilizare. Android Q va continua să afișeze aceeași aplicație, cu același conținut, atunci când utilizatorul pliază telefonul și trece de la un ecran la altul.

În ceea ce privește intimitatea, Google va implementa în sfârșit un control mai bun pentru accesul la funcția de localizare. Android Q va permite utilizatorului să acorde unei aplicații drepturile necesare localizării doar când aplicația este activă, pentru a limita folosirea acesteia în fundal.

Printre altele, noua versiune de Android va mai aduce un meniu de share regândit și promite timpi de pornire mai mici pentru aplicații.

Android Q va fi lansat oficial spre finalul acestui an, însă, în funcție de producătorul telefonului și operator, poate dura luni bune până va ajunge la utilizatorii smartphone-urilor lansate în ultimii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
android q